Speciály

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Využijte období, kdy je k mání ta nejčerstvější zvěřina a dopřejte si výjimečný chuťový zážitek!

Divoká zvěř má maso, které je málo tučné a lehce stravitelné. Navíc obsahuje vysoké množství tělu prospěšných látek, jako například vitaminy skupiny B, minerální látky a stopové prvky.

Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná a v české gastronomii má velmi dlouhou tradici. Období honitby je časově omezené a tím spíš je třeba tento čas náležitě využít a užít si specifickou chuť masa z divoké zvěře. Nejčastěji je k dostání maso kančí, dančí, srnčí a jelení, z drobné zvěře je to zajíc, bažant či koroptev. Veškerá lovená zvěř musí být před prodejem veterinárně řádně zkontrolována.

Pokud už se vám dostane do ruky kančí, srnčí nebo dančí maso, je na místě Hrabalovská otázka, jak jej připravit... Se šípkovou nebo se zelím? Možností je ale mnohem více! Zkuste třeba nedostižnou svíčkovou nebo klasický guláš. Vynikajicí jsou různá ragú, ale i minutkové úpravy.

Vybrali jsme pro vás báječné recepty, které zvěřině sluší:

Recepty