reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

16 receptů na úpravu zvěřiny
Autor: Thinkstock 16 receptů na úpravu zvěřiny
Využijte období, kdy je k mání ta nejčerstvější zvěřina a dopřejte si výjimečný chuťový zážitek!
20. 11. 2015

Divoká zvěř má maso, které je málo tučné a lehce stravitelné. Navíc obsahuje vysoké množství tělu prospěšných látek, jako například vitaminy skupiny B, minerální látky a stopové prvky.

Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná a v české gastronomii má velmi dlouhou tradici. Období honitby je časově omezené a tím spíš je třeba tento čas náležitě využít a užít si specifickou chuť masa z divoké zvěře. Nejčastěji je k dostání maso kančí, dančí, srnčí a jelení, z drobné zvěře je to zajíc, bažant či koroptev. Veškerá lovená zvěř musí být před prodejem veterinárně řádně zkontrolována.

Pokud už se vám dostane do ruky kančí, srnčí nebo dančí maso, je na místě Hrabalovská otázka, jak jej připravit... Se šípkovou nebo se zelím? Možností je ale mnohem více! Zkuste třeba nedostižnou svíčkovou nebo klasický guláš. Vynikajicí jsou různá ragú, ale i minutkové úpravy.

Vybrali jsme pro vás báječné recepty, které zvěřině sluší: