Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Denní chody Polévky
Polévky
Zvěřinová kuchařka
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Zvěřinové recepty: Rajská polévka z kančích žeber s červeným vínem

Rajská polévka z kančích žeber s červeným vínem

Rajská polévka z kančích žeber s červeným vínem Zdroj: Zvěřinová kuchařka

  • Zavřít
Rajská polévka z kančích žeber s červeným vínem

Rajská polévka z kančích žeber s červeným vínem Zdroj: Zvěřinová kuchařka

Moje hodnocení
9x

Vývar z žeber představuje silný základ pro další chutě. Výrazné kančí maso potřebuje intenzivnější doprovod, rozumí si s divokým kořením, červeným vínem a slaninou. Tahle rajská polévka zazáří jako předskokan zvěřinové pečínky i jako hlavní večerní chod.

4 porce
90 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • slanina 50 g
  • cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • máslo 50 g
  • žebra (kančí) 500 g
  • voda (horká) 1,5 litru
  • bobkový list 3 ks
  • celý pepř 4 kuličky
  • nové koření 4 kuličky
  • sůl
  • rajský protlak 4 lžíce
  • červené víno 150 ml
  • citronová kůra z ½ chemicky neošetřeného citronu
  • hladká mouka 1 lžíce
  • hladkolistá petržel (nebo bazalka k podávání)

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
  2. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte slaninu a opékejte ji zhruba 5 minut, až se vyškvaří dokřupava. Kostičky vyjměte a na vypečeném tuku opečte cibuli a mrkev dozlatova. Vyjměte je a ve výpeku osmahněte žebra ze všech stran.
  3. Žebra přesuňte do hrnce, přilijte i výpek, zalijte horkou vodou, přidejte osmahlou cibuli a mrkev, koření a sůl a nechte vařit zhruba 45 minut, až maso změkne.
  4. Vývar sceďte, maso oberte z kostí a nakrájejte ho na kostičky. Vraťte ho do vývaru.
  5. Ve volné pánvi osmahněte rajský protlak. Zalijte ho vínem, přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a svařte zhruba na polovinu. Vlijte do vývaru, vmíchejte mouku a povařte 15 až 20 minut.
  6. Do vývaru přidejte mrkev a slaninu, promíchejte a podávejte ozdobené bylinkami.

Vyzkoušejte také kančí ragú s čokoládovou omáčkou podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE: Kančí ragú s omáčkou z čokolády

Inspirujte se i dalšími recepty z kančího masa

Loudavé vaření: Kančí kýta s brusinkovou omáčkou z pomalého hrnce Maso

Loudavé vaření: Kančí kýta s brusinkovou omáčkou z pomalého hrnce

14
Kančí pečínka s šípkovou omáčkou a brusinkovými knedlíky Maso

Kančí pečínka s šípkovou omáčkou a brusinkovými knedlíky

20
Kančí ragú s povidly Recepty

Kančí ragú s povidly

15
Kančí na víně se švestkami Recepty

Kančí na víně se švestkami

18
Šípková omáčka s kančím Recepty

Šípková omáčka s kančím

28
Kančí guláš na červeném víně Recepty

Kančí guláš na červeném víně

31
Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem podle Zdeňka Pohlreicha

23
Kančí na mléce se zapečenými bramborami Recepty

Kančí na mléce se zapečenými bramborami

14

Přivítejte podzim s radostí a novým číslem časopisu Prima FRESH
Novinky

Přivítejte podzim s radostí a novým číslem časopisu Prima FRESH

Zvěřinová kuchařka

Zdroj receptu

Zvěřinová kuchařka

Danka Šárková Zvěřinová kuchařka

Autorka oblíbené Krkonošské kuchařky vzdává tentokrát hold dalšímu českému specifiku, a sice myslivosti. Popisuje podstatu tohoto řemesla provozovaného po staletí a milovníkům zvěřiny dává spoustu tipů na úpravu masa. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a jednoduchá hlavní jídla, která zvládnete připravit, i když se se zvěřinou potkáváte poprvé. Lidové a tradiční pokrmy doplňují jídla od krkonošské šlechty, z Německa, Mongolska či Španělska a také pár sladkých dobrot na závěr.

Více na www.krkonoseknihy.cz

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky červené víno maso zvěřina polévka vývar slanina kančí maso

Návrhy pro vás

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Sladké

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Maso

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť Předkrmy a chuťovky

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?


Přečtěte si také

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Novinky
Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku Maso

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky
Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova Recepty

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Analýza: Trumpova silová diplomacie spojuje rivaly USA. Po Indii může ztratit další partnery Není čas na „vládní židličky“: Pirátům se nelíbí ambice STAN. Kampaň je kampaň, vrátil Rakušan Příčina tragické havárie lanovky v Lisabonu? Odpojení lana mezi vozy, nastínily úřady

prima-zeny

Podle Kincla jsou ženy lepší ve lžích a intrikách. Ve Zrádcích chtěl udeřit režiséra Velkolepé uvedení druhé řady Zrádců. Událost ovládl hradní pán Kotek na bílém koni Šéf mi otevřel oči. David z U Jelena popisuje zkušenost z natáčení s Pohlreichem

prima-zoom

Nepropásněte úplné zatmění Měsíce Případ, který inspiroval poslední V zajetí démonů: Smurlovi trpěli roky, odskákal to i pes Kde si můžete najít diamant a nechat si ho? Existuje jediné místo na světě

prima-fresh

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

prima-cool

VIDEO: Trailer 3. série Krále Tulsy Recenze: Warrenovi se dočkali důstojného rozloučení. V zajetí démonů končí včas Největší herní akce v Česku: Koncert hudby z Kingdom Come 2 doplní milionové finále Counter-Striku

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Naučte psa být doma sám. Za zničené věci ho netrestejte. Hruška zlepšuje trávení, náladu a omlazuje. Jak tradiční ovoce pěstovat? V tomhle japonském domě na kůlech bydlela Kate Winslet. Teď je unikátní stavba na prodej

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.