Suroviny
- daňčí hřbet 600 g
- broskev 200 g
- houby (např. hlíva ústřičná, lišky) 150 g
- zelené fazolky 100 g
- suché bílé víno 200 ml
- zvěřinový vývar 200 ml
- hořká čokoláda 10 g
- lesní plody 50 g
- máslo
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
Postup přípravy
- Maso naporcujte na 150g špalíky, osolte, opepřete, zprudka opečte na pánvi a poté nechte v troubě na mřížce při 75 °C asi 25 minut dojít.
- Na omáčku připravte rendlík a nechte v něm zkaramelizovat cukr a lesní plody. Přidejte zvěřinový vývar a zalijte vínem. Nechte zredukovat.
- Na závěr proceďte přes jemné síto, přimíchejte trošku studeného másla a hořké čokolády na chuť.
- Jako doplněk k masu podávejte na másle opečené zkaramelizované broskve, dohněda orestované houby, uvařené fazolky a pár kousků čerstvého lesního ovoce.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Pečený dančí hřbet s hlívou, broskvemi a omáčkou Grand Veneur z lesního ovoce podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Pečený dančí hřbet s hlívou, broskvemi a omáčkou Grand Veneur z lesního ovoce podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima