Pavel Sapík

VE VARU: Pečený dančí hřbet s hlívou, broskvemi a omáčkou Grand Veneur z lesního ovoce podle Pavla Sapíka

Moje hodnocení
3x

V 17. epizodě pořadu Ve varu opět nechyběl zajímavý návod na zpracování zvěřiny. Šéfkuchař Pavel Sapík tentokrát připravil dančí hřbet v minutkové úpravě a k němu podával nevšední omáčku z lesních plodů.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso naporcujte na 150g špalíky, osolte, opepřete, zprudka opečte na pánvi a poté nechte v troubě na mřížce při 75 °C asi 25 minut dojít.
  2. Na omáčku připravte rendlík a nechte v něm zkaramelizovat cukr a lesní plody. Přidejte zvěřinový vývar a zalijte vínem. Nechte zredukovat.
  3. Na závěr proceďte přes jemné síto, přimíchejte trošku studeného másla a hořké čokolády na chuť.
  4. Jako doplněk k masu podávejte na másle opečené zkaramelizované broskve, dohněda orestované houby, uvařené fazolky a pár kousků čerstvého lesního ovoce.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty