Víno Mikulov

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Moje hodnocení
1x

Uvařte polévku, která zahřeje na těle i na duši! Gulášové polévce s divočákem, brambory a paprikou nechybí pikantní šmrnc a je ideální volbou pro sychravé dny i víkendové vaření v kotlíku. Vychutnejte si výraznou chuť masa a koření podle rad zkušeného kuchaře.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte cibuli na kostičky a česnek prolisujte. Orestujte je na sádle dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou kýtu z divočáka. Zarestujte maso ze všech stran, poté přisypte mletou papriku.
  3. Papriku jen krátce promíchejte, aby nezhořkla, a ihned vše zalijte vývarem.
  4. Přidejte chilli papričky podle chuti a také kmín. Osolte, opepřete a zvolna vařte asi 60 minut, dokud nebude maso téměř měkké.
  5. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Přidejte je do polévky a vařte přibližně 10 minut, dokud nezměknou.
  6. Polévku lehce zahustěte trochou jíšky. Promíchejte a ještě asi 10 minut provařte. Ochutnejte a případně dochuťte.
  7. Na talíři polévku ozdobte kousky chilli papričky a čerstvou majoránkou. Podávejte nejlépe s čerstvým kváskovým chlebem nebo křupavou bagetou.

PRIMA TIP: „Maso z divočáka, neboli kančí maso, se vyznačuje tmavší barvou, jemnější strukturou a nižším obsahem tuku než klasické vepřové. Je pevnější a libovější, s charakteristickou výraznou a specifickou chutí, ke které se výtečně hodí příjemně kořenité víno s pikantní kyselinkou, jakým je například Víno Mikulov Sommelier Club Tramín červený 2023, pozdní sběr. Je to možná až inovátorské k divočákovi vybírat bílé víno, ale doporučuji vyzkoušet kombinaci tónů liči s medově rozinkovým nádechem a a k tomu specifickou chuť kančího masa. Snoubení je to kompatibilní a zajistí vám nevšední chuťový zážitek,” říká sommelierka Denisa Kolaříková.

Připravte klasickou gulášovou polévku z hovězího masa podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá gulášová polévka


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů