Suroviny
- kančí maso (karé) 800 g
- kapusta 1 hlávka
- čerstvé houby 200 g
- brambory (La Ratte) 300 g
- anglická slanina 150 g
- cukrový hrášek 100 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- šalotka 150 g
- sušené hříbky 80 g
- suché bílé víno 200 ml
- zvěřinový vývar 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- máslo 100 g
- olej
- rozmarýn
Postup přípravy
- Kančí hřbet očistěte, osolte, opepřete a zprudka opečte, poté nechte vychladit a následně zavakuujte s máslem a snítkou rozmarýnu a ve vodní lázni na 58 °C vařte 2 hodiny. Potom orestujte na barvu a krájejte na malé špalíky.
- Na hříbkový jus orestujte předem namočené sušené houby na šalotce, zalijte bílým vínem, vyvařte alkohol a zalijte vývarem, který nechte redukovat na třetinu. Potom propasírujte a zjemněte máslem, osolte, opepřete.
- Na zadělávanou kapustu nejprve nakrájejte anglickou slaninu na nudličky a restujte dozlatova, zalijte smetanou a přidejte nakrájenou kapustu. Osolte, opepřete a následně nechte dusit do měkka.
- Předvařené brambory rozpulte a orestujte na másle a oleji s nakrájenými houbami a ostatní zeleninou.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Kančí karé na zadělávané kapustě s čerstvými houbami a brambory podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Kančí karé na zadělávané kapustě s čerstvými houbami a brambory podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima