Pavel Sapík

VE VARU: Kančí karé na zadělávané kapustě s čerstvými houbami a brambory podle Pavla Sapíka

Moje hodnocení
2x

V 18. epizodě pořadu Ve varu hrály hlavní roli houby a zvěřina. Šéfkuchař Pavel Sapík se podělil o recept na křehké kančí karé, ke kterému připravil přílohu z brambor, čerstvých hub, fazolek a kapustiček, které doplnil hříbkovým jusem.

4 porce
150 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kančí hřbet očistěte, osolte, opepřete a zprudka opečte, poté nechte vychladit a následně zavakuujte s máslem a snítkou rozmarýnu a ve vodní lázni na 58 °C vařte 2 hodiny. Potom orestujte na barvu a krájejte na malé špalíky.
  2. Na hříbkový jus orestujte předem namočené sušené houby na šalotce, zalijte bílým vínem, vyvařte alkohol a zalijte vývarem, který nechte redukovat na třetinu. Potom propasírujte a zjemněte máslem, osolte, opepřete.
  3. Na zadělávanou kapustu nejprve nakrájejte anglickou slaninu na nudličky a restujte dozlatova, zalijte smetanou a přidejte nakrájenou kapustu. Osolte, opepřete a následně nechte dusit do měkka.
  4. Předvařené brambory rozpulte a orestujte na másle a oleji s nakrájenými houbami a ostatní zeleninou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty