Suroviny
- jelení maso (sika) 350 g
- sušená rajčata 50 g
- kapary 50 g
- rozmarýn
- dijonská hořčice
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- houby 200 g
- česnek
- tymián
- šalotka
- drcený kmín
- žloutek 4 ks
- ricotta
Postup přípravy
- Jelena sika najemno nakrájejte, přidejte olivový olej, dijonskou hořčici, nasekaný rozmarýn, kapary, sekaná rajčata a vše promíchejte. Nakonec osolte a opepřete.
- Na houbové pesto na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku společně s nasekaným česnekem, houbami, tymiánem a na závěr osolte a opepřete. Takto připravené houby rozmixujte s ricottou a dochuťte drceným kmínem, solí a pepřem.
- Na skleněný žloutek ponořte žloutek do olivového oleje a nechte ho v troubě na 68 °C po dobu 1 hodiny.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Vyzkoušejte také klasický hovězí tatarák podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE