Suroviny
- kedlubna 2 ks
- jablka 1 ks
- pršut (kančí) 200 g
- lískové ořechy 50 g
- salát Lollo Biondo
- salát Lollo Rosso
- salát frisée
- salát radicchio
- javorový sirup
- jablečný ocet
- ořechový olej
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Očištěnou kedlubnu nakrájejte na velmi tenké plátky (ideálně na nářezáku nebo mandolíně) a pokapejte je dresinkem z javorového sirupu, octa, ořechového oleje, soli a pepře.
- Ve stejném dresinku namarinujte plátky jablek.
- Na talíř rozložte plátky kedlubny, navrch položte trhaný a ochucený salát, přidejte plátky kančího pršutu, ozdobte marinovanými jablky a nakonec posypte praženými lískovými oříšky.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Kedlubnové carpaccio s kančím pršutem a karamelizovanými jablky podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Kedlubnové carpaccio s kančím pršutem a karamelizovanými jablky podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima