reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Nápady, jak použít při vaření ananas naslano i nasladko

Kořeněný ananas
Autor: Marek Bartoš / Grilování Kořeněný ananas
Během zimy je nabídka exotického ovoce v obchodech velmi široká. Ananas však mezi všemi druhy ční nejen svou velikostí, ale i chutí, kterou jsme už dávno přijali za svou. Je skvělý samotný jako výtečná chuťovka nebo zdravá svačina, ale dá se s ním i kouzlit při vaření...
02. 01. 2018

Můžete ho samozřejmě nakrájet zasyrova do misky s dalším ovocem, a máte výborný ovocný salát. Ale ananas je skvělý i v teplé kuchyni. Naprosto geniální je, pokud ho ogrilujete – cukr v něm zkaramelizuje, ale zároveň si zachová nakyslou chuť a je dokonalou přílohou k masové pečínce. Ananas se také často používá v asijské kuchyni, velmi dobře funguje třeba v thajském pikantním curry.

Primárně se ale hodí do sladkých jídel a moučníků. Právě díky tomu, že krásně karamelizuje, je výtečný například v obráceném koláči – tarte tatin. A kousky ogrilovaného ananasu s trochou medu a kopečkem zmrzliny? Dokonalá sladká tečka po každé hostině...

Zbyl vám po svátcích doma ananas? Použijte ho při vaření sladkých i slaných pochoutek: