Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

6 porcí
do 30 minut
Pikantní kuřecí špízy s ananasem
Pikantní kuřecí špízy s ananasem
Ať už grilujete venku na dřevěném uhlí, nebo doma v troubě, tyto špízy z kuřecího masa, s paprikami a kousky ananasu v pikantní marinádě vás zaručeně nadchnou.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Marináda:

Grilovací omáčka:

Reklama

Postup

  1. Ananas z konzervy slijte a ananasovou šťávu uschovejte, bude potřeba k přípravě marinády i omáčky.
  2. Na marinádu smíchejte 1/4 hrnku ananasové šťávy, sójovku, med, ocet, sezamový olej, zázvor, česnek a olivový olej.
  3. Každý řízek naporcujte na 6 kousků a ty dejte do marinády, promíchejte, přikryjte a dejte do lednice na 4–8 hodin odležet.
  4. Na omáčku si vemte malý kastrůlek a v něm smíchejte 1/2 hrnku ananasové šťávy, med, pikantní sriracha omáčku, olivový olej a sójovku. Přiveďte k varu na středním plameni a jakmile se směs začne vařit, oheň zmírněte a vařte 4–6 minut. Sejměte z ohně a nechte stranou.
  5. Papriky očistěte a nakrájejte na kostky. Cibule nakrájejte na čtvrky. Na špízové jehly napíchejte střídavě kostky masa, ananasu, papriky a cibule. Pokud používáte dřevěné jehly, nezapomeňte je 30 minut předem nasáknout ve vodě.
  6. Rozehřejte gril na střední teplotu. Špízy potřete připravenou omáčkou. Grilovací mřížku lehce potřete olejem a rozložte na ni špízy. Grilujte ze všech stran 12–15 minut, až bude maso propečené. Maso průběžně potírejte omáčkou.
Reklama

Pikantní kuřecí špízy s ananasem 2 Foto:

Pikantní kuřecí špízy s ananasem  Foto:

Pikantní kuřecí špízy s ananasem, foto: thegunnysack.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama