Zdravé stravování

Pikantní rybí polévka s ananasem a rajčaty

Moje hodnocení
10x

Možná to zní trochu překvapivě, ale v Asii se ananas do vývarových polévek přidává celkem běžně. Zlepšuje chuť a zároveň, díky enzymům, které obsahuje, zlepšuje trávení. Vyzkoušejte rybí polévku s výraznou chutí, která je skvělým tipem na lehkou večeři.

3 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte najemno, česnek utřete a zázvor nastrouhejte najemno.
  2. Na olivovém oleji vše spolu restujte do změknutí a nechte suroviny rozvonět. Poté přidávejte další přísady - ananas nakrájený na kostky, rajče nakrájené na menší kousky, nasekanou bazalku, nastrouhaný galangal, chilli najemno nasekané, bobkový list, listy kafírové limetky, citronovou trávu a kurkumu.
  3. Směs zalijte vodou, přidejte na kousky pokrájenou rybu, sůl, pepř a cukr podle chuti. Nechte vařit asi 5 minut, dokud ryba není hotová.
  4. Po uvaření do polévky přidejte limetkovou šťávu.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé stravování


Přečtěte si také

Recepty