Suroviny
- treska 220 g
- ananas 100 g
- rajčata 50 g
- bazalka (čerstvá ) 6 lístků
- česnek 10 g
- šalotka 65 g
- zázvor (čerstvý ) 10 g
- galangal 14 g
- chilli papričky (bird´s eye) 6 g
- bobkový list 2 ks
- kafírové listy 3 ks
- citronová tráva 1 ks
- kurkuma (mletá ) 2 g
- voda 1 litr
- limetková šťáva 42 g
- cukr (podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Šalotku nakrájejte najemno, česnek utřete a zázvor nastrouhejte najemno.
- Na olivovém oleji vše spolu restujte do změknutí a nechte suroviny rozvonět. Poté přidávejte další přísady - ananas nakrájený na kostky, rajče nakrájené na menší kousky, nasekanou bazalku, nastrouhaný galangal, chilli najemno nasekané, bobkový list, listy kafírové limetky, citronovou trávu a kurkumu.
- Směs zalijte vodou, přidejte na kousky pokrájenou rybu, sůl, pepř a cukr podle chuti. Nechte vařit asi 5 minut, dokud ryba není hotová.
- Po uvaření do polévky přidejte limetkovou šťávu.
PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.