Suroviny
- čerstvý ananas (budete potřebovat 4 kusy kůry, dužinu využijte viz tip) 1 ks
- tučnější čerstvá ryba (makrela, treska), kuchyňsky upravená a rozpůlená 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
20 fantastických receptů z mořských ryb
Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Postup přípravy
- Rozehřejte gril. Z ananasu opatrně odkrojte kůru tak, aby měla přibližně stejnou velikost, jako rozpůlená ryba. Tu osolte a opepřete a položte na jeden kus kůry. Druhým kusem rybu přikryjte a svažte vše dohromady kuchyňským provázkem.
- Balíčky položte na gril a opékejte z každé strany asi 12 až 15 minut, záleží to na velikosti ryby a síle kůry. Jakmile ale maso ryby získá mléčnou barvu, je propečené.