Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ryba grilovaná v ananasu
Ananasová šťáva dodá rybám zajímavou kouřovou příchuť, kterou grilování ještě zvýrazní. Zcela postačí ta, která se vylouhuje z kůry čerstvého plodu, jež navíc poslouží i jako grilovací nádobí – geniální.
do 30 minut
2 porce
Článek
20 fantastických receptů z mořských ryb
Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte gril. Z ananasu opatrně odkrojte kůru tak, aby měla přibližně stejnou velikost, jako rozpůlená ryba. Tu osolte a opepřete a položte na jeden kus kůry. Druhým kusem rybu přikryjte a svažte vše dohromady kuchyňským provázkem.
- Balíčky položte na gril a opékejte z každé strany asi 12 až 15 minut, záleží to na velikosti ryby a síle kůry. Jakmile ale maso ryby získá mléčnou barvu, je propečené.
PRIMA TIP: Dužinu ananasu můžete hned využít na salsu k rybě, ale ananas je skvělý i grilovaný – plátky s vykrojeným středem posypte hrubým přírodním cukrem a grilujte za potírání rozpuštěným máslem, smíchaným s trochou rumu nebo ovocné šťávy.
Dále můžete rybu před zabalením potřít marinádou ze sójové omáčky a cukru (½ lžičky cukru na 2 lžíce sójové omáčky).
Ryba grilovaná v ananasu; foto: Marek Kučera