Výborné sweet and sour kuře s ananasem
Zdroj: Klára Michalová
Výborné sweet and sour kuře s ananasem
Zdroj:
Klára Michalová
Kuře ve sladkokyselé omáčce je klasický čínský recept, který si získal popularitu po celém světě, kde lze najít čínské bistro. Výrazná chuť, šťavnaté kousky masa, spojení zeleniny a ovoce, tohle jídlo zdomácí i ve vašem domácím repertoáru.
Postup přípravy
-
V misce promíchejte hnědý cukr, jablečný ocet, kečup, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Dejte prozatím stranou.
-
Kuřecí maso nakrájejte na kousky cca 3 x 3 cm. Osolte je a obalte ve škrobu. Poté je obalte v rozšlehaném vajíčku a následně v hladké mouce.
-
Ve woku rozpalte asi 2cm vrstvu oleje a ve třech dávkách postupně osmažte kuřecí kousky dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Vyndejte je z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.
-
Olej slijte z pánve, vytřete ji papírovou utěrkou a vlijte lžíci nového oleje. Vhoďte papriky a cibuli nakrájené na kostky, přidejte nakrájený ananas a restujte asi 3 minuty, až zelenina lehce změkne. Přilijte připravenou omáčku a vařte asi 2 minuty. Pak přidejte osmažené kuřecí kousky, promíchejte, aby se obalily v omáčce, a krátce prohřejte.
-
V asi 70 ml studené vody rozmíchejte plnou lžičku škrobu a přilijte do pánve. Krátce promíchejte, až omáčka zhoustne, trvá to ani ne půl minuty.
-
Podávejte s rýží, posypané nakrájenou jarní cibulkou.
Výborné sweet and sour kuře s ananasem 2
Zdroj: Klára Michalová
Výborné sweet and sour kuře s ananasem 2
Zdroj:
Klára Michalová