Neplecha na plechu

Pestrobarevný asijský salát se soba nudlemi a medovo-zázvorovým dresinkem

Moje hodnocení
1x

Nudlové saláty v asijské kuchyni rozhodně frčí, tak si jeden takový vyzkoušejte doma! Potřebovat budete soba nudle, hromadu zelí a dalších dobrot, ze kterých během 30 minut připravíte famózní oběd.

4 porce
30 minut
asijská

Dresink:

Salát:

Postup přípravy:

  1. Jako první si připravte dresink, aby se jeho chutě stihly hezky proležet. Sezamový a olivový olej nalijte do velké mísy. Přilijte sójovou omáčku, ocet a med a vše dobře promíchejte.
  2. Zázvor očistěte a prolisujte tak, abyste z něj získali šťávu – například pomocí lisu na česnek. Tuto šťávu přilijte do dresinku.
  3. Na závěr omáčku dochuťte chilli, pepřem a solí. Nyní připravte zeleninu. Obě zelí očistěte a najemno nakrouhejte. Pak je v rukou lehce pomačkejte. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte ji na nudličky.
  4. Mrkev očistěte a nakrájejte na julienne (na nudličky). Nať jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Edamame uvařte dle návodu a vyloupněte.
  5. Vše vložte do misky a dobře promíchejte, aby zelenina byla rovnoměrně rozložená. Kešu lehce opražte na pánvi – od kešu na rozpálené pánvi neodcházejte, ořechy se praží velmi rychle a mohly by se rychle spálit, proto je několikrát během pražení vařečkou promíchejte.
  6. Nudle uvařte, sceďte a zalijte studenou vodou, abyste je zchladili a zastavili tak proces vaření. Pak je přidejte do misky s dresinkem.
  7. Vše dobře promíchejte, aby dresink nudle hezky obalil. Poté k nudlím přisypte promíchanou zeleninu a opražené kešu ořechy. Vše dobře promíchejte.
  8. Koriandr omyjte, otrhejte listy a lehce je pokrájejte. Pak jimi posypte salát a na závěr ho dozdobte sezamovými semínky.

Pusťte si videorecept na asijské nudle:

Kompletní recept najdete ZDE: Asijské nudle se zeleninou

Nebo mrkněte na recepty se soba nudlemi:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty