návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi
Autor: Kitchen and the City Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi
Masové kuličky jsou oblíbené nejen v Asii, v této formě ale mají nečekaný šmrnc díky výraznému koriandru a vynikajicí omáčce.

Suroviny (4 porce)

Omáčka:

Postup

  1. Krůtí maso pomelte, zázvor a česnek nasekejte najemno. Koriandr, chilli a cibulku pokrájejte. Smíchejte veškeré ingredience dohromady a dejte do lednice na půl hodiny odpočinout. Směs vyndejte z ledničky, namočte si ruce vodou a tvarujte kuličky. Varianta 1 – dejte do zapékací nádoby a pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí. Varianta 2 – kuličky osmažte v oleji na pánvi.
  2. Kuličky z trouby jsou trošku tužší na povrchu, ale zase dietnější než smažené.
  3. Na omáčku prošlehejte všechny ingredience v misce a nechte stranou.
  4. Kuličky můžete podávat s pohankovými soba nudlemi, nudlemi ze zeleného čaje nebo nudličkami z cukety. Soba i nudle ze zeleného čaje uvařte podle návodu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Při podávání zalijte připravenou omáčkou. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky julienne a na troše oleje minutku restujte. Podávejte s omáčkou a s opraženým bílým sezamem, koriandrem a chilli nitěmi.

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi Foto: Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč