Suroviny
- hovězí krk 250 g
- sójová omáčka 30 ml (cca 2 lžíce)
- mirin (japonské rýžové víno) 30 ml
- saké 30 ml
- cukr 30 g
- voda 30 ml
- cibule (větší žlutá, na plátky) 1 ks
- fazolky 100 g
- kukuřice 60 g
- klíčky (sójové nebo mungo klíčky) 60 g
- nudle (soba nudle) 250 g
- sezamová semínka
- olej (slunečnicový nebo řepkový)
TIP: Vložte hovězí krk na chvilku do mrazáku, maso se poté lépe krájí a připravíte si ho na krásné tenké plátky.
Postup přípravy
- Do připraveného hrnce s vařící vodou vložte fazolky a nechte vařit cca 4–5 minut. Na poslední chvilku přidejte sójové klíčky, aby lehce změkly a hned sceďte.
- Do stejného hrnce opět připravte vodu na uvaření nudlí. Mezitím si připravte maso.
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte hovězí maso a nechte lehce zatáhnout. Přilijte sójovou omáčku, mirin, saké a přisypejte cukr. Nechte chvilku povařit. Nakonec zalijte trochou vody a sundejte z plotny.
- Jakmile se začne voda vařit, vložte soba nudle a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Poté sceďte a opláchněte soba nudle pod proudem studené vody.
- Na talíři smíchejte uvařené soba nudle s kukuřicí a sójovými výhonky, přidejte maso, fazolky a nakonec lehce posypte sezamem a nakrájenou jarní cibulku.