návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Soba nudle s hovězím masem

do 30 minut
Soba nudle s hovězím masem
Autor: BON Fresh ramen & soba: Dan Nguyen Quoc Anh Soba nudle s hovězím masem
Jestli milujete asijské nudle, určitě nesmíte vynechat japonské nudle soba. Pokud seženete opravdu tradiční, budou vyrobeny pouze z pohanky, vhodné pro celiaky. Ale pozor, řada výrobců k nim přidává i klasickou pšeničnou mouku. V kombinaci s hovězím masem a křupavými fazolkami si jistě pochutnáte! Vyzkoušejte recept od majitele restaurace BON Fresh ramen & soba.
Reklama

TIP: Vložte hovězí krk na chvilku do mrazáku, maso se poté lépe krájí a připravíte si ho na krásné tenké plátky.

Reklama

Postup

  1. Do připraveného hrnce s vařící vodou vložte fazolky a nechte vařit cca 4–5 minut. Na poslední chvilku přidejte sójové klíčky, aby lehce změkly a hned sceďte.
  2. Do stejného hrnce opět připravte vodu na uvaření nudlí. Mezitím si připravte maso.
  3. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte hovězí maso a nechte lehce zatáhnout. Přilijte sójovou omáčku, mirin, saké a přisypejte cukr. Nechte chvilku povařit. Nakonec zalijte trochou vody a sundejte z plotny.
  4. Jakmile se začne voda vařit, vložte soba nudle a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Poté sceďte a opláchněte soba nudle pod proudem studené vody.
  5. Na talíři smíchejte uvařené soba nudle s kukuřicí a sójovými výhonky, přidejte maso, fazolky a nakonec lehce posypte sezamem a nakrájenou jarní cibulku.
Reklama
Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama