Suroviny
- nudle (soba) 250 g
- chilli papričky (čerstvé) 2 ks
- sójová omáčka (Kikkoman) 3 lžíce
- sezamový olej 2 lžíce
- rýžový ocet 3 lžíce
- limetková šťáva
- avokádo (menší, zralé) 2 ks
- tofu (natural) 200 g
- sezamová semínka (opražená, mix světlých a černých) 2 lžíce
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
- Balení nudlí soba uvařte podle návodu: vaří se ve vroucí vodě asi 7 až 8 minut. Poté je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte odkapat.
- Jarní cibulky omyjte, chilli papričky rozpulte, zbavte semínek a vše nakrájejte na malé kousky. Na suché rozehřáté pánvi tyto dvě ingredience lehce orestujte (nepovinné).
- Do nudlí přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet a šťávu z limetky. Dobře zamíchejte. Avokádo a tofu nakrájejte na kostičky a posypte jimi nudle společně s opraženými sezamovými semínky. Pokud vám zbyde nějaká šťáva z limetky, můžete v ní namočit kousky avokáda: alespoň vydrží déle zelené!
- Vše ochutnejte a případně dochuťte. Tento pokrm můžete servírovat i studený, ale pokud vám to nevyhovuje, klidně zůstaňte u teplé varianty.