Prima FRESH

Základní recept na nakládaná čajová vejce podle Ramen Brno

Moje hodnocení
2x

Naložené vejce je skvělá pochutina, kterou můžete dát do polévky, ale servírovat ho můžete i s miskou horké rýže nebo s pečivem. V Ramen Brno do nálevu přidávají ještě tajnou směs koření, ale pro začátek si vystačíte se základním nálevem. Jak moc je tohle vejce populární, dokládá fakt, že minulý rok si v bistru lidé objednali 10 000 extra vajec do svých jídel!

6 porcí
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sójovou omáčku s vodou a mirinem přiveďte k varu. Vhoďte čaj a nechte louhovat okolo 5 minut. Poté vyceďte přes jemné sítko.
  2. Vejce používejte nejlépe z volného chovu, vybírejte ideálně vejce okolo pátého dne od snůšky. Vejce vyndejte ideálně hodinu před vařením z lednice, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Na širší straně vejce udělejte špendlíkem malou dírku. Ta pomůže, aby vejce neprasklo a zároveň při vaření vyplnilo celý objem skořápky a mělo krásný tvar. Vejce vařte plným varem po dobu 6 minut. Při vaření vejce několikrát roztočte, tím se dostane žloutek do středu vajec.
  3. Poté vejce prudce schlaďte v misce s vodou a ledem, tím zastavíte var a vajíčka zůstanou uvnitř krásně tekutá. Nechte je pořádně vychladit a zhruba po 5 minutách je oloupejte.
  4. Oloupaná vejce vložte do skleničky s víčkem, zalijte marinádou o teplotě odstátého čaje, tedy něco okolo 60 °C a sklenici uzavřete. Vejce by měla být plně ponořená. Doba marinování by měla být 2–4 dny. Vejce po celou dobu skladujte v lednici. Vejce krájejte podélně ostrým nože s namočenou čepelí.

Ramen Brno

Ramen polévka s nudlemi si do Česka hledala cestu dlouho. Není se co divit, připravit opravdu dobrý ramen není jednoduché. Obsahuje totiž spoustu složek, které musí chuťově ladit a být prostě perfektní. Pak vznikne dokonalé jídlo! Jedním z prvních míst, kde mohli Češi, a hlavně Moravané ochutnat ramen, byla první pobočka Ramen Brno u Mendlova náměstí, která otevřela v říjnu 2018. Letos pak přibyla další pobočka v brněnské Křenové ulici. Základem ramenu jsou nudle, které si zde sami vyrábějí, a dokonce je distribuují i do dalších podniků. K nudlím patří silný vývar, dochucený bází tzv. taré, nesmí chybět nakládané vejce, maso, různá zelenina a další ingredience. Pokud nevíte, čím začít, vsaďte na místní signature dish Naruto Ramen s vepřovým bůčkem, který je vždy v nabídce. Na menu ale najdete i vegetariánský ramen.

RAMEN BRNO

  • Václavská 16, Brno
  • Křenová 62a, Brno

www.ramen-brno.cz

Zkuste doma recept na výborná vejce Benedikt s holandskou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty