Vývar
- voda 4 litry
 - kachní skelet 2 ks
 - kachní křídla 8 ks
 - kachní krky 2 ks
 - mrkev 2 ks
 - celer 1/4 ks
 - petržel 1 ks
 - cibule 2 ks
 - česnek (překrojený podélně napůl) 1/2 palice
 - pepř celý 3 kuličky
 - nové koření 2 kuličky
 
Vepřový bok
- vepřový bok (bez kosti s kůží) 1,5 kg
 - cibule 2 ks
 - česnek (překrojený podélně napůl) 1/2 palice
 - pepř celý 6 kuliček
 - celá skořice 1 svitek
 - badyán 3 hvězdičky
 - hřebíček 5 ks
 - sójová omáčka (Kikkoman) 400 ml
 - med 1 lžíce
 - zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
 - chilli (podle chuti)
 - jarní cibulka
 
Nudle
- nudle (čerstvé ramen nudle) 8 porcí
 
Chilli olej
- řepkový olej (kvalitní ) 400 ml
 - česnek 2 stroužky
 - zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
 - červené chilli papričky 1 ks
 - chilli olej (mletá chilli mouka nebo jiné drcené chilli) 1–2 lžíce
 
Dokončení
- zelí pak choi
 - shiitake
 - vejce
 - koriandr (čerstvý )
 
    
    
Postup přípravy
- Kachní skelety, křídla a krky dejte do pekáčku a zprudka pečte v troubě vyhřáté na 220 stupňů 20 minut dozlatova.
 - Vše přendejte do velkého hrnce, přidejte zeleninu a koření a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a pozvolna táhněte vývar 6 hodin. Poté slijte přes jemný cedník a odstraňte tuk.
 - V kastrolu rozpalte trochu oleje a opečte podélně rozpůlené cibule a česnek, přihoďte celý pepř, skořici, badyán a hřebíček a restujte dotmava.
 - Do hrnce přilijte sójovou omáčku a 500 ml vývaru. Přimíchejte med, zázvor a chilli a do připravené lázně vložte vepřový bok. Přiveďte k varu a na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny, až bude maso měkké.
 - Poté maso vyndejte a zbylou tekutinu přes jemné síto přeceďte a vmíchejte do připraveného vývaru.
 - Na chilli olej dejte do misky nasekaný česnek, zázvor, chilli a jarní cibulku. Přidejte gochugaru nebo jiné sušené drcené chilli papričky, množství upravte podle síly vámi použitého chilli. Vše zalijte vroucím olejem a nechte macerovat.
 - Ramen nudle uvařte podle návodu a sceďte.
 - Do větších misek rozdělte uvařené nudle. Vepřový bok nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek. Na vrch dejte překrájené zelí pak choi, případně orestované houby. Zalijte horkým vývarem. Zakápněte chilli olejem, ozdobte čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou, můžete přidat rozkrojené 6minutové vejce.
 
PRIMA TIP: V asijských obchodech a v dobře zásobených vietnamských večerkách můžete koupit čerstvé ramen nudle zavakuované po jedné porci. Pokud je neseženete, můžete použít i jiné sušené asijské nudle.
Nota Bene vás přivítá skvělým jídlem i milou atmosférou
Nota Bene je restaurace kreativní, řemeslná a farmářská. Žádná hra se zákazníkem, ale skutečné jídlo, které uhrane svou přirozenou chutí. Hlavní roli hrají prvotřídní suroviny. Farmářská kuřata, domácí kachny či hovězí v bio kvalitě z malé farmy v Povltaví, které si Lukáš Nevyjel se svým řezníkem sám bourá a staří. A k tomu bylinky, čerstvé houby a prvotřídní zelenina. Zážitek na talíři.
Nota Bene, Mikovcova 4, Praha 2