Suroviny
- saké 1 lžíce
- mirin 1 lžíce
- česnek (utřený) 1 stroužek
- zázvor (čerstvě nastrouhaný ) 1 lžička
- sójová omáčka (tmavá ) 50 ml
- sójová omáčka (světlá ) 50 ml
- cukr krupice 1 lžíce
- vepřový bůček 750 g
- vejce 4 ks
- kuřecí vývar 2 litry
- nudle (sušené ramen ) 250 g
Postup přípravy
- Na malé pánvi zahřívejte při střední teplotě saké a mirin a přiveďte jek varu. Přidejte česnek, zázvor, tmavou a světlou sójovou omáčku, cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte asi 5 minut. Poté odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
- Překrojte bůček na dvě poloviny kolmo ke směru masových vláken a dejte oba kousky do pánve, do které se bůček akorát vměstná. Maso přelijte směsí ze sójové omáčky a přiveďte k varu. Pánev přikryjte a zlehka duste asi 1 hodinu. Sejměte pánev ze sporáku, ale maso nechte vychladnout v omáčce při pokojové teplotě. Vychladlý bůček z omáčky vyjměte a nakrájejte ho na tenké plátky. Odstavte stranou.
- Dejte vejce do hrnce se studenou vodou a při vysoké teplotě přiveďte k varu. Vařte je asi 5 minut. Poté je okamžitě vyjměte a zalijte studenou vodou, aby se dále nevařila. Vychladlá vejce oloupejte a dejte je do čisté mísy. Přelijte vývarem a nechte 30 minut stát. Po půl hodině vejce vyjměte a přepulte je podélně.