návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Shio ramen s vepřovým bůčkem

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 1,5 hodiny
Shio ramen s vepřovým bůčkem
Autor: Vejce na 100 způsobů Shio ramen s vepřovým bůčkem
Ramen je vskutku výjimečným japonským pokrmem. Chuťově zajímavý je už tím, že nudle se vaří v masovém nebo rybím vývaru. Krom toho ramen doplňuje vepřový bůček, sušené mořské řasy, jarní cibulky a konečně rovněž vejce natvrdo.

Postup

  1. Na malé pánvi zahřívejte při střední teplotě saké a mirin a přiveďte jek varu. Přidejte česnek, zázvor, tmavou a světlou sójovou omáčku, cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte asi 5 minut. Poté odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
  2. Překrojte bůček na dvě poloviny kolmo ke směru masových vláken a dejte oba kousky do pánve, do které se bůček akorát vměstná. Maso přelijte směsí ze sójové omáčky a přiveďte k varu. Pánev přikryjte a zlehka duste asi 1 hodinu. Sejměte pánev ze sporáku, ale maso nechte vychladnout v omáčce při pokojové teplotě. Vychladlý bůček z omáčky vyjměte a nakrájejte ho na tenké plátky. Odstavte stranou.
  3. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou a při vysoké teplotě přiveďte k varu. Vařte je asi 5 minut. Poté je okamžitě vyjměte a zalijte studenou vodou, aby se dále nevařila. Vychladlá vejce oloupejte a dejte je do čisté mísy. Přelijte vývarem a nechte 30 minut stát. Po půl hodině vejce vyjměte a přepulte je podélně.

Shio ramen s vepřovým bůčkem  Foto: Shio ramen s vepřovým bůčkem , Foto: Vejce na 100 způsobů

Tipy na nudlové polévky

5 tipů, kam zajít na mísu horké japonské polévky ramen

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega

Související témata: ramen , polévka ramen , Polévky , Japonská kuchyně