zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Polévka ramen s opečeným tofu
Autor: Marek Kučera Polévka ramen s opečeným tofu

Polévka ramen s opečeným tofu

Hodnoceno: 4x
Proslulá japonská polévka s prověřenými léčivými a povzbuzujícími účinky. Ve velmi pikantním provedení.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Všechny přísady na miso pastu rozmixujte dohladka na hustou směs. Do polévky jí budete potřebovat asi polovinu, zbytek můžete zmrazit na další použití.
  2. Z tofu vymačkejte v papírových ubrouscích většinu tekutiny a nakrájejte ho na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte při střední teplotě olej a tofu na něm osmažte. Jakmile zezlátne, přidejte několik lžic miso pasty a ještě asi minut smažte, až tofu získá zlatou barvu. Vyndejte ho a dejte stranou.
  3. Do hrnce dejte nakrájené houby, další lžíci miso pasty a opět osmažte dozlatova. Přidejte vývar a sójové mléko a uveďte do mírného varu. Další miso pastu dejte do cedníku a ten ponořte do polévky. Pastu přes něj protlačte, pevné součásti vyhoďte a polévku nechte ještě 5 minut probublávat. Ochutnejte ji, případně osolte nebo zakápněte trochou sójové omáčky.
  4. Nudle uvařte podle návodu na obalu. V malém kastrůlku uveďte do varu vodu, vložte vejce a povařte ho přesně 7 minut na co nejnižším stupni. Oloupejte ho. Nudle rozdělte do misek, zalijte polévkou, doplňte osmaženým tofu a rozkrojeným vláčným vejcem, nasekanou cibulkou a pár kapkami sezamového oleje.

Polévka ramen s opečeným tofu  Foto: Polévka ramen s opečeným tofu; foto: Marek Kučera

reklama

Související témata: Polévky , Japonská kuchyně