reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka ramen s opečeným tofu
Autor: Marek Kučera Polévka ramen s opečeným tofu

Polévka ramen s opečeným tofu

Hodnoceno: 4x
Proslulá japonská polévka s prověřenými léčivými a povzbuzujícími účinky. Ve velmi pikantním provedení.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Všechny přísady na miso pastu rozmixujte dohladka na hustou směs. Do polévky jí budete potřebovat asi polovinu, zbytek můžete zmrazit na další použití.
  2. Z tofu vymačkejte v papírových ubrouscích většinu tekutiny a nakrájejte ho na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte při střední teplotě olej a tofu na něm osmažte. Jakmile zezlátne, přidejte několik lžic miso pasty a ještě asi minut smažte, až tofu získá zlatou barvu. Vyndejte ho a dejte stranou.
  3. Do hrnce dejte nakrájené houby, další lžíci miso pasty a opět osmažte dozlatova. Přidejte vývar a sójové mléko a uveďte do mírného varu. Další miso pastu dejte do cedníku a ten ponořte do polévky. Pastu přes něj protlačte, pevné součásti vyhoďte a polévku nechte ještě 5 minut probublávat. Ochutnejte ji, případně osolte nebo zakápněte trochou sójové omáčky.
  4. Nudle uvařte podle návodu na obalu. V malém kastrůlku uveďte do varu vodu, vložte vejce a povařte ho přesně 7 minut na co nejnižším stupni. Oloupejte ho. Nudle rozdělte do misek, zalijte polévkou, doplňte osmaženým tofu a rozkrojeným vláčným vejcem, nasekanou cibulkou a pár kapkami sezamového oleje.

Polévka ramen s opečeným tofu  Foto: Polévka ramen s opečeným tofu; foto: Marek Kučera

reklama

Související témata: Polévky , Japonská kuchyně