návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zajímavé recepty se sezamovou pastou tahini

Špenátová krémová polévka s tahini
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Špenátová krémová polévka s tahini
Tahini je najemno rozmixovaná pasta z pražených sezamových semínek, olivového oleje a špetky mořské soli. Tato ingredience je zcela nezbytnou součástí kuchyní Blízkého i Středního Východu, ale i severní Afriky, Indie a Asie. Vybrali jsme pro vás nové recepty, kde tuto pastu využijete.
14. 06. 2019

Zajímavostí je, že pod názvem tahini nebo tahina tuto pastu známe pouze v Evropě, v zemích jejího původu jí říkají tchina. 

Sezamová pasta je velmi výživná, plná bílkovin, vitaminů a minerálů a bývala zdrojem energie při válečných taženích. Dnes ji jíme, protože je zdravé a velmi chutná. Je nedílnou součástí tradičního hummusu, ale i lilkové pomazánky baba ghanoush. Připravují se z ní dresinky na saláty i omáčka k falafelu.

Tahini si můžete namazat na toust místo burákového másla nebo přidejte lžičku do ovesné kaše. Také se hodí jako součást různých marinád.

Inspirujte se našimi recepty a začněte používat tahini v domácí kuchyni:

Související témata: nejlepší recepty , tahini , sezamová pasta
Reklama