Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem

Moje hodnocení
0x

Receptů na bramborový salát existuje nepočítaně. Tentokrát zkuste využít svěží chuť nových brambor a těžkou majonézu nahraďte výborným dresinkem se sezamovou pastou tahini.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • omyté nové brambory 500 g
  • otrhané lístky máty z 1/2 svazku
  • jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky 4 ks
  • sumah 1 lžička
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Dresink

  • sezamová pasta tahini 80 ml
  • šťáva z 1 citronu
  • panenský olivový olej 30 ml
  • studená voda 2 lžíce
  • mletá kurkuma 1 lžička

Postup přípravy

  1. Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou, aby byly všechny ponořené. Přihoďte malou hrstku soli a 2 větvičky máty a hrnec přikryjte poklicí. Přiveďte k varu. Jakmile se začnou brambory vařit, stáhněte teplotu a vařte, dokud nepůjdou snadno propíchnout nožíkem.
  2. Následně je odeberte z plotny a nechte trochu vychladnout – salát je dobré podávat teplý, ovšem ne příliš horký.
  3. Mezitím si připravte dresink. V misce najemno rozšlehejte tahini, citronovou šťávu, olivový olej, vodu a kurkumu. Pokud by se po okrajích odděloval olej, stačí přidat lžíci vody. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Teplé brambory přihoďte do dresinku společně s lístky máty a jarní cibulkou a vše řádně promíchejte. Servírujte do misek, které pak posypte sumahem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty