návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem

2 porce
do 30 minut
Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem
Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem Autor: Kurkumová kuchařka
Receptů na bramborový salát existuje nepočítaně. Tentokrát zkuste využít svěží chuť nových brambor a těžkou majonézu nahraďte výborným dresinkem se sezamovou pastou tahini.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou, aby byly všechny ponořené. Přihoďte malou hrstku soli a 2 větvičky máty a hrnec přikryjte poklicí. Přiveďte k varu. Jakmile se začnou brambory vařit, stáhněte teplotu a vařte, dokud nepůjdou snadno propíchnout nožíkem.
  2. Následně je odeberte z plotny a nechte trochu vychladnout – salát je dobré podávat teplý, ovšem ne příliš horký.
  3. Mezitím si připravte dresink. V misce najemno rozšlehejte tahini, citronovou šťávu, olivový olej, vodu a kurkumu. Pokud by se po okrajích odděloval olej, stačí přidat lžíci vody. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Teplé brambory přihoďte do dresinku společně s lístky máty a jarní cibulkou a vše řádně promíchejte. Servírujte do misek, které pak posypte sumahem. 
Reklama
Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem
Salát z nových brambor s kurkumou a tahini dresinkem
Kurkumová kuchařka

Kurkumová kuchařka

Kurkuma, považovaná za nejúčinnější přírodní lék proti otokům, se již po staletí využívá v tradiční čínské a indické medicíně. Nejnovější studie poukazují na protirakovinné vlastnosti kurkumy a na efekt, který má v léčbě zánětlivých onemocnění střev, Crohnovy choroby a revmatické artritidy. Pomáhá zlepšovat funkci jater a srdce, snižuje cholesterol a pomáhá jako prevence Alzheimerovy choroby.
Tato kniha je plná kurkumových receptů, a to od toniků a čajů, přes polévky, kari a saláty, až po zmrzlinu.
Vydalo nakladatelství CZ PRess.
Související témata: bramborový salát , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama