návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou

Hodnoceno: 0x
3–4 porce
do 1 hodiny
S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou
Blízkovýchodní kuchyně je plná chutí a vůní, které jsou pro nás stále trochu exotické, ale není třeba se jich bát. Tento orientální salát z pečené zeleniny se svěží sezamovou zálivkou je výborný teplý i zastudena.

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)

Postup

  1. Troubu rozpalte na 200 stupňů. Na plech dejte pečicí papír.
  2. Nakrájejte lilek na kostky, červené cibule na klínky, červenou papriku na kostky, česnek na silnější plátky a květák rozdělte na růžičky. Vše na plechu promíchejte, osolte a přidejte oblíbené orientální koření a vše pořádně zakapejte olivovým olejem. Pečte v horkovzdušné troubě 50 minut, v půlce promíchejte.
  3. Mezitím si připravte zálivku – do mixéru dejte sezamovou pastu tahini, citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce studené vody a trošku soli. Vše promixujte.
  4. Upečenou zeleninu dejte do misek, zakapejte zálivkou, posypte nasekanou hladkolistou petrželí, nakrájenými sušenými brusinkami a plátky mandlí.

PRIMA TIPY: Místo brusinek jsou výborná i semínka z granátového jablka, kromě mandlí jde použít i různá semínka – dýňová nebo piniová – nebo pistáciové oříšky. Pokud budete vařit pro víc lidí, můžete přimíchat uvařený kuskus nebo bulgur.

S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou  Foto: S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou; foto: Klára Michalová – @sklarouvkuchyni

S Klárou v kuchyni hlavička Foto: Vařte s Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))