Květákové steaky s tahini dipem
Zdroj: P&G Foodies
Květákové steaky s tahini dipem
Zdroj:
P&G Foodies
Když se řekne slovo steak, určitě si představíte pořádný flák hovězího masa. Víte ale, že i ze zeleniny si můžete připravit chutné kousky? Třeba právě květák je ideální na přípravu květákových steaků, ze kterých se vám budou sbíhat sliny ještě předtím, než je naservírujete na talíř. A tahini dip všemu dodá parádní šmrnc.
Postup přípravy
-
Rozpalte troubu na 200 °C.
-
Z jednoho květáku udělejte dva květákové steaky. Důležitý je první řez, aby květákový steak držel pohromadě.
-
Ten udělejte přesně v půlce. Následně odkrojte z každé půlky cca 2–3 cm plátky. Plátky pomažte trochou olivového oleje, abyste je mohli bohatě osolit a opepřit.
-
Na velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte ghí máslo, přidejte plátky česneku a květák. Během smažení květák ještě posypete kůrou z citronu.
-
Z každé strany smažte 4–5 minut. Následně dejte do trouby dopéct na 10 minut.
-
Zatímco se květák peče, připravte si dresing. Cibulku nakrájejte na slabé plátky a osmažte ji dozlatova.
-
V malé misce smíchejte cca 200 g řeckého jogurtu s 1 lžící tahini, šťávou z 1/2 citronu, solí a pepřem.
-
Na závěr na malé pánvi opražte ještě hrst piniových ořechů.
-
Na talíř umístěte květákový steak. Na něj dejte ochucený jogurt, pokapte vše olivovým olejem a navrch ještě přihoďte ořechy a listy koriandru.
Květákové steaky s tahini dipem 2
Zdroj: P&G Foodies
Květákové steaky s tahini dipem 2
Zdroj:
P&G Foodies