reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Květákové steaky s tahini dipem
Autor: P&G Foodies Květákové steaky s tahini dipem

Květákové steaky s tahini dipem

Hodnoceno: 5x
Když se řekne slovo steak, určitě si představíte pořádný flák hovězího masa. Víte ale, že i ze zeleniny si můžete připravit chutné kousky? Třeba právě květák je ideální na přípravu květákových steaků, ze kterých se vám budou sbíhat sliny ještě předtím, než je naservírujete na talíř. A tahini dip všemu dodá parádní šmrnc.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Květáková steak:

K podávání:

Postup

  1. Rozpalte troubu na 200 °C.
  2. Z jednoho květáku udělejte dva květákové steaky. Důležitý je první řez, aby květákový steak držel pohromadě.
  3. Ten udělejte přesně v půlce. Následně odkrojte z každé půlky cca 2–3 cm plátky. Plátky pomažte trochou olivového oleje, abyste je mohli bohatě osolit a opepřit.
  4. Na velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte ghí máslo, přidejte plátky česneku a květák. Během smažení květák ještě posypete kůrou z citronu.
  5. Z každé strany smažte 4–5 minut. Následně dejte do trouby dopéct na 10 minut.
  6. Zatímco se květák peče, připravte si dresing. Cibulku nakrájejte na slabé plátky a osmažte ji dozlatova.
  7. V malé misce smíchejte cca 200 g řeckého jogurtu s 1 lžící tahini, šťávou z 1/2 citronu, solí a pepřem.
  8. Na závěr na malé pánvi opražte ještě hrst piniových ořechů.
  9. Na talíř umístěte květákový steak. Na něj dejte ochucený jogurt, pokapte vše olivovým olejem a navrch ještě přihoďte ořechy a listy koriandru.
Květákové steaky s tahini dipem
Autor: P&G Foodies Květákové steaky s tahini dipem

reklama

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.