archiv Dione

Svěží hráškový hummus

Moje hodnocení
3x

Klasický hummus je z cizrny, sezamové pasty tahini a olivového oleje. Na tyto základní stavební kameny ale můžete přistavět různé nástavby – pohrát si lze s kořením i dalšími ingrediencemi, které hummusu dodají nový rozměr. Zkuste třeba tento jarní recept se sladkým hráškem. Bude výtečný i jako pomazánka na pečivo nebo součást oblíbených buddha bowls.

2 porce
10 minut

Suroviny

  • mražený hrášek (např. Dione) 200 g
  • uvařená cizrna 120 g
  • česnek 1 stroužek
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • sezamová pasta tahini 1 lžíce
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Hrášek propláchněte teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypte do mixéru.
  2. Přidejte česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujte dohladka. Pokud bude příliš tuhý, můžete přilít trochu studené vody a ještě jednou promixovat, aby se směs spojila..
  3. Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a podávejte s opečenou bagetkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Dione


Přečtěte si také

Recepty