Svěží hráškový hummus
Zdroj: archiv Dione
Svěží hráškový hummus
Zdroj:
archiv Dione
Klasický hummus je z cizrny, sezamové pasty tahini a olivového oleje. Na tyto základní stavební kameny ale můžete přistavět různé nástavby – pohrát si lze s kořením i dalšími ingrediencemi, které hummusu dodají nový rozměr. Zkuste třeba tento jarní recept se sladkým hráškem. Bude výtečný i jako pomazánka na pečivo nebo součást oblíbených buddha bowls.
Postup přípravy
-
Hrášek propláchněte teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypte do mixéru.
-
Přidejte česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujte dohladka. Pokud bude příliš tuhý, můžete přilít trochu studené vody a ještě jednou promixovat, aby se směs spojila..
-
Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a podávejte s opečenou bagetkou.
Svěží hráškový hummus 2
Zdroj: archiv Dione
Svěží hráškový hummus 2
Zdroj:
archiv Dione