redakce Prima FRESH

Křupavé kapustičky s tahini dresinkem

Moje hodnocení
11x

Růžičkovou kapustu si obvykle s křupavostí nespojujeme – a možná je tenhle recept způsobem, jak téhle skvělé zelenince vrátit pověst, pošramocenou školními vzpomínkami. Kapustičky jsou totiž naprosto skvělé, v téhle podobě jim nemůže odolat ani jejich největší odpůrce!

4 porce
60 minut

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C a ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu.
  2. Mezitím odkrojte tuhé konce košťálků kapustiček a odstraňte poškozené listy. Jakmile voda začne vařit, vsypte do ní kapustičky a vařte 10 až 15 minut, až budou vláčné. Sceďte je a propláchněte ve studené vodě, aby neztratily barvu. Sceďte.
  3. Růžičky rozložte na utěrku, přikryjte druhou utěrkou a rukama je hezky rozmáčkněte, ale tak, aby zůstaly vcelku a byly vysoké něco přes centimetr.
  4. Rozložte je na plech vyložený papírem na pečení, zakapejte olejem, poprašte římským kmínem, solí a pepřem.
  5. Kapustičky pečte asi 30 minut, až začnou u okrajů hnědnout, jednou je během pečení obraťte.
  6. Zatímco se kapustičky pečou, připravte si zálivku prošleháním všech uvedených přísad v mixéru. Je-li směs příliš hustá, přidejte víc studené vody. Zálivku podle chuti osolte a opepřete, zakapejte jí upečené kapustičky. Nakonec je posypte sezamovými semínky.

PRIMA TIP: Tahini je sezamová pasta, mimořádně oblíbená v kuchyních Blízkého a Středního východu. Pokud ji nemáte po ruce nebo vám chuť sezamu tolik neučarovala, použijte běžně dostupné burákové máslo. Římský kmín je příbuzný našeho kmínu, ale jeho chuť a vůně se dost výrazně liší – dejte mu prostor, stojí to za to.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty