Česká veganská společnost

Zdravá miska Buddha bowl s cizrnou a tahini dresinkem

Moje hodnocení
8x

Buddha bowl je takový všeobjímající název pro misky plné hojnosti. Může se v nich ukrývat téměř cokoli, podmínkou je jen to, aby suroviny byly zdravé a přinášely tělu jen to pozitivní :) Nebojte se tedy experimentovat, čím barevnější a bohatější misku připravíte, tím víc si pochutnáte.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • cizrna 1 plechovka
  • olivový olej 1 lžíce
  • uvařená celozrnná rýže 1hrnek
  • čerstvá zelenina dle chuti (např. čerstvý špenát, červené zelí, okurka, paprika, rajčata)
  • dušená nebo vařená zelenina dle chuti (např. brokolice)
  • sezamová semínka 1 lžička
  • vlašské ořechy 2 lžíce

Dresink

  • sezamová pasta tahini 3 lžíce
  • studená voda 3 lžíce
  • hořčice 1 lžíce
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • černá sůl 1/2 lžičky
  • mořská sůl 1/2 lžičky
  • pepř (čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. V misce vyšlehejte všechny suroviny na tahini dresink.
  2. Cizrnu propláchněte vodou a opečte na pánvi na troše olivového oleje.
  3. Do misky vyskládejte podle chuti čerstvou i dušenou zeleninu, rýži a cizrnu. Pro zvýšení proteinů můžete přidat i opečené uzené tofu. Posypte semínky, ořechy a polijte tahini dresinkem.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty