Suroviny
- salátová okurka 1/3 ks
- cherry rajčátka 8 ks
- červená jarní cibulka (nebo 1/4 červené cibule) 1 ks
- hladkolistá petržel 3 snítky
- vařená nebo sterilovaná cizrna 80 g
- sýr Feta 75 g
Dresink
- sezamová pasta tahini 1 lžička
- studená voda 2 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do misky nakrájejte salátovou okurku na čtvrtkolečka, cherry rajčátka na čtvrtky a jednu červenou jarní cibulku na tenká kolečka. Nasekejte hladkolistou petržel, přidejte slitou sterilovanou cizrnu a k tomu nadrobte sýr feta na kousky.
- V hrnku prošlehejte pastu tahini se studenou vodou a citronovou šťávou, přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Hotový dresink jemně vmíchejte do salátu.