Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Zeleninový salát s cizrnou a fetou
Suroviny (1 porce)
- salátová okurka 1/3 ks
- cherry rajčátka 8 ks
- červená jarní cibulka (nebo 1/4 červené cibule) 1 ks
- hladkolistá petržel 3 snítky
- vařená nebo sterilovaná cizrna 80 g
- sýr Feta 75 g
Dresink:
- sezamová pasta tahini 1 lžička
- studená voda 2 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Do misky nakrájejte salátovou okurku na čtvrtkolečka, cherry rajčátka na čtvrtky a jednu červenou jarní cibulku na tenká kolečka. Nasekejte hladkolistou petržel, přidejte slitou sterilovanou cizrnu a k tomu nadrobte sýr feta na kousky.
- V hrnku prošlehejte pastu tahini se studenou vodou a citronovou šťávou, přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Hotový dresink jemně vmíchejte do salátu.
PRIMA TIP: Použila jsem jednoporcovou plechovku cizrny od Bonduelle a rajčátka Nelinka od Čerstvě utrženo, která mají opravdu výjimečnou chuť a vůni.
S Klárou v kuchyni: Zeleninový salát s cizrnou a fetou , Foto: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))