Suroviny
- salátová okurka 1/3 ks
- cherry rajčata 8 ks
- hladkolistá petržel 3 snítky
- cizrna (vařená nebo sterilovaná ) 80 g
- feta 75 g
Dresink
- sezamová pasta tahini 1 lžička
- voda (studená ) 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do misky nakrájejte salátovou okurku na čtvrtkolečka, cherry rajčátka na čtvrtky a jednu červenou jarní cibulku na tenká kolečka. Nasekejte hladkolistou petržel, přidejte slitou sterilovanou cizrnu a k tomu nadrobte sýr feta na kousky.
- V hrnku prošlehejte pastu tahini se studenou vodou a citronovou šťávou, přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Hotový dresink jemně vmíchejte do salátu.