Žampiony se špenátem, bílými fazolemi a citronovou tahini zálivkou
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Žampiony se špenátem, bílými fazolemi a citronovou tahini zálivkou
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Žampiony portobellini mají příjemnou, lahodně pikantní chuť a vůni a stojí za to se po nich pídit, ale snáz si je vypěstujete, než je koupíte v obchodě, proto je bez obav nahraďte drobnými bílými či hnědými žampiony nebo velkými portobello.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Z žampionů odstraňte třeň (nožky s krajkou) a položte je na plech klobouky dolů (výtrusy nahoru). Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno nebo prolisujte do oleje, promíchejte s tymiánem a směs naneste na žampiony. Uchovejte 1 lžíci ochuceného oleje. Žampiony vložte do trouby a pečte je 10–15 minut doměkka.
-
Fazole sceďte, propláchněte a promíchejte se špenátem a odloženou lžící oleje. Směs rozdělte mezi houby a dopečte 4–5 minut, špenát lehce zavadne a fazole se prohřejí.
-
Mezitím promíchejte tahini pastu s citronovou šťávou a strouhanou kůrou a vodou. Česnek oloupejte, prolisujte do zálivky a promíchejte.
-
Upečenou zeleninu rozdělte na talíře, přelijte vypečenou šťávou a podávejte s citronovou tahini zálivkou.
Žampiony se špenátem, bílými fazolemi a citronovou tahini zálivkou
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Žampiony se špenátem, bílými fazolemi a citronovou tahini zálivkou
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu