Speciály

Vyzkoušejte nápadité recepty s vinnou klobásou

Vinná klobása je tradiční český produkt, který se vyrábí pouze sezonně, od podzimu do jara. Je totiž čerstvá, tepelně neopracovaná, takže je nutné ji rychle spotřebovat a horké letní dny jí nesvědčí.

Vinná klobása se vyrábí z jemně pomletého vepřového, případně telecího masa, které se míchá s pečivem namočeným v mléce, nesmí chybět bílé víno a k dochucení se používá mušktový květ a citronová kůra.

V některých regionech je vinná klobása oblíbenou alternativou k štědrovečernímu smaženému kaprovi, ale klidně si ji dopřejte kdykoliv. Většinou se smaží na pánvi, spíchnutá párátky či špejlí do efektního kolečka, stejně skvělá je ale i upečená v troubě. Vinnou klobásu můžete využít i při přípravě knedlíčků do polévky nebo zkuste trochu vinné klobásy vymačkat ze střívka a vmíchat do nádivky – je to lahoda!

Vyberte si některý z nových receptů s vinnou klobásou:

Recepty