![Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem](https://cdn.administrace.tv/2022/08/07/mini_169/f4f707a785462824c2aa47005a9a2500.jpg)
Vinná klobása se vyrábí z jemně pomletého vepřového, případně telecího masa, které se míchá s pečivem namočeným v mléce, nesmí chybět bílé víno a k dochucení se používá mušktový květ a citronová kůra.
V některých regionech je vinná klobása oblíbenou alternativou k štědrovečernímu smaženému kaprovi, ale klidně si ji dopřejte kdykoliv. Většinou se smaží na pánvi, spíchnutá párátky či špejlí do efektního kolečka, stejně skvělá je ale i upečená v troubě. Vinnou klobásu můžete využít i při přípravě knedlíčků do polévky nebo zkuste trochu vinné klobásy vymačkat ze střívka a vmíchat do nádivky – je to lahoda!