Využijte přezrálé banány a upečte si banánový chlebíček podle našich receptů Zdroj: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Známe to asi všichni. Nakoupíme banány a často se stane, že po pár dnech se na banánech vytvoří hnědé flíčky, které značí, že ovoce je více než zralé. V podstatě je v nejlepší kondici, ale na samotnou konzumaci už se nám zdá příliš měkký a sladký. A to je ta správná chvíle, kdy se hodí mít po ruce recept na výborný banánový chlebíček neboli banana bread.
Tento dezert vznikl v Americe ve 30. letech a dodnes je velmi oblíbený. A to tak moc, že v USA vznikl i oficiální svátek National Banana Bread Day, který se slaví právě dnes 23. února. Takže pokud máte doma pár zralých banánů, oslavte tento den i vy a upečte si aromatický vláčný moučník podle našich receptů!
A ještě malá rada... Pokud se vám takových přezrálých banánů sejde doma víc, rozmixujte je na pyré, které můžete klidně zmrazit a použít na pečení, až dostanete chuť na něco sladkého.