návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Využijte přezrálé banány a upečte si banánový chlebíček podle našich receptů

Banánový chlebíček
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Banánový chlebíček
Tento báječný dezert je oblíbený na celém světě. I v Čechách už si našel své příznivce, ale nejvíc fanoušků má určitě v USA, Austrálii, na Novém Zélandu, ve Velké Británii a v Karibiku. Přezrálé banány zaručí sladkost i vláčnou strukturu.
23. 02. 2017

Známe to asi všichni. Nakoupíme banány a často se stane, že po pár dnech se na banánech vytvoří hnědé flíčky, které značí, že ovoce je více než zralé. V podstatě je v nejlepší kondici, ale na samotnou konzumaci už se nám zdá příliš měkký a sladký. A to je ta správná chvíle, kdy se hodí mít po ruce recept na výborný banánový chlebíček neboli banana bread.

Tento dezert vznikl v Americe ve 30. letech a dodnes je velmi oblíbený. A to tak moc, že v USA vznikl i oficiální svátek National Banana Bread Day, který se slaví právě dnes 23. února. Takže pokud máte doma pár zralých banánů, oslavte tento den i vy a upečte si aromatický vláčný moučník podle našich receptů!

A ještě malá rada... Pokud se vám takových přezrálých banánů sejde doma víc, rozmixujte je na pyré, které můžete klidně zmrazit a použít na pečení, až dostanete chuť na něco sladkého.

Vyzkoušejte si doma upéct vláčný banánový chlebíček podle našich receptů:

Reklama