Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Datlový chlebíček s banány

1 chlebíček porce
do 2 hodin
Datlový chlebíček s banány
Datlový chlebíček s banány Autor: Výpečky.com
Tento chlebíček je skvělý, pokud potřebujete spotřebovat zralé banány. Vytvoříte velmi jemnou a vláčnou buchtu, která voní Orientem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve vypeckujte datle a rozmixujte je v robotu na hutnou pastu.
  2. Do hnětače dejte banány, datlovou pastu, rozehřáté máslo, cukr a vejce. Vše vymíchejte dohladka. V další míse smíchejte všechny sypké ingredience, které zamíchejte a postupně přidávejte do banánové směsi.
  3. Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Hotovou hladkou směs nalijte do formy (velikost 23 x 13 cm). Navrch položte podélně rozkrojený banán a zasypte asi lžičkou cukru, který na povrchu krásně zkaramelizuje.
  4. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 1,5 hodiny.
Reklama

Datlový chlebíček s banány  Foto:

Datlový chlebíček s banány  Foto:

Datlový chlebíček s banány                                                                                         Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama