Suroviny
- arašídové máslo 100 g
- cukr krupice 100 g
- banán 4 ks
- podmáslí 100 ml
- vejce 2 ks
- kakao 4 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 125 g
Postup přípravy
- Troubu zapneme na 180 °C (horkovzduch na 160 °C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme vodou a vyložíme pečicím papírem.
- Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a následně přidáme vejce a nakonec i kakao – vše pečlivě promícháme. Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí.
- Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50–60 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
- Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.