Speciály

Výborné recepty s bulgurem

Bulgur je báječná surovina, která jistě stojí za objevení a pravidelné zařazení do jídelníčku. Předvařená nalámaná celozrnná pšenice je totiž nejen výborná, ale také velmi zdravá.

Zaujme už jednoduchou přípravou. Bulgur je předvařený, takže nepotřebuje dlouhé vaření. Připravuje se buď varem do 15 minut nebo ho můžete zalít horkou vodou či vývarem a nechat v teple 30 minut nabobtnat. A dokonce ho lze zalít vodou studenou a nechat bobtnat přes noc - což je nejšetrnější příprava.

Bulgur má velmi vysoký obsah vlákniny a také minerálů. Dokáže rozpohybovat metabolismus a obsahuje také důležité bílkoviny.

Ale hlavně je moc dobrý! Můžete ho použít jako zavářku do polévky nebo jako přílohu místo rýže. Bulgur je také skvělý do salátů - známý blízkovýchodní salát tabbouleh je právě z bulguru... Připravte třeba bulgurovou nádivku a naplňte ji dýně, cukety nebo rajčata a zapečte. Možností jak využít bulgur je nepočítaně a my slibujeme, že si na něm pochutnáte :)

Vyberte si z našich receptů a připravte si nové jídlo s bulgurem:

Recepty