redakce Prima FRESH

Poklady turecké kuchyně: Kebaby s pilavem z bulguru a čočky

Moje hodnocení
3x

Pokrmy, přísady, vůně, chutě – vše, bez čeho si tureckou kuchyni prakticky nejde představit, zosobňují tyto dva recepty, které si snadno připravíte i doma.

6 porcí
90 minut
turecká

Kebaby

Pilav

Postup přípravy

  1. Připravte si špízy na kebaby, máte-li dřevěné špejle, namočte je předem na 30 minut do vody. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny přísady na kebaby rozmixujte na hutnou hmotu.
  2. Směs přesuňte do mísy. Naberte asi hrst hmoty a dobře ji upěchujte okolo špízů do tvaru dlouhého pevného válečku. Špízy grilujte ze všech stran ve dvou dávkách, asi 20 minut.
  3. Na pilav rozehřejte olej ve velké hluboké pánvi. Vsypte cibuli a papriku a osmažte je, až změknou. Přidejte nakrájená rajčata a smažte asi 2 až 3 minuty, promíchávejte.
  4. Vmíchejte rajčatovou pastu, bulgur, mátu a pepř. Promíchávejte asi 2 minuty. Zalijte horkou vodou a uveďte do varu.
  5. Snižte teplotu na co nejnižší a bulgur vařte přikrytý asi 15 minut nebo až se všechna tekutina vsákne. Mimo plotýnku nechte asi 15 minut odpočívat. Před podáváním navrch nasypte uvařenou čočku a petrželku.
PRIMA TIP: Neseženete-li mleté jehněčí, použijte celé množství hovězího masa nebo ho zkombinujte s drůbežím masem.

Vyzkoušejte také jehněčí kebaby s jogurtovou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty