Suroviny
Postup přípravy:
- Na oleji nechte zesklovatět nasekaný česnek a cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, potom přidejte bulgur a za stálého míchání krátce opečte.
- Přidejte špetku soli, pepře, šťávu i kůru z citronu a vodu tak, aby vše bylo akorát zalité. Vždy, když se voda vsákne, přidejte další vodu do té doby, než je bulgur měkký a nadýchaný.
- Zeleninu nakrájejte na proužky, na plechu promíchejte se solí, uzenou paprikou a olejem. Rovnoměrně rozložte a pečte na 190 °C asi 20 minut.
- Pečenou zeleninu servírujte na bulguru, navrch přidejte čerstvé bylinky a trochu zakysané smetany.
Nebo vyzkoušejte tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Salát z bulguru s králičím masem a cizrnou
Recepty s bulgurem nekončí: