S vášní pro jídlo

Citronový bulgur s pečenou kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
7x

Bulgur s vůní citronu a pečenou zeleninou? Perfektní volba pro váš další oběd během hektického týdne. Příprava není nijak náročná, ale ten výsledek!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Na oleji nechte zesklovatět nasekaný česnek a cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, potom přidejte bulgur a za stálého míchání krátce opečte.
  2. Přidejte špetku soli, pepře, šťávu i kůru z citronu a vodu tak, aby vše bylo akorát zalité. Vždy, když se voda vsákne, přidejte další vodu do té doby, než je bulgur měkký a nadýchaný.
  3. Zeleninu nakrájejte na proužky, na plechu promíchejte se solí, uzenou paprikou a olejem. Rovnoměrně rozložte a pečte na 190 °C asi 20 minut.
  4. Pečenou zeleninu servírujte na bulguru, navrch přidejte čerstvé bylinky a trochu zakysané smetany.

Nebo vyzkoušejte tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE:  Salát z bulguru s králičím masem a cizrnou

Recepty s bulgurem nekončí:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty