Tento blízkovýchodní salát se tradičně připravuje s bulgurem, ale zkuste i výtečnou bezlepkovou variantu s módní quinoou. Hlavní roli v tomto pokrmu ale hraje hladkolistá petrželka, která se zde nepoužívá jako bylinka, ale jako hlavní ingredience.
Quinou několikrát propláchněte v cedníku horkou vodou. Sceďte a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vychladnout.
Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Poté přidejte nadrobnou nakrájenou šalotku, jarní cibulky, salátovou okurku a rajčata. Přidejte nasekanou petržel a mátu a promíchejte s připravenou quinoou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyninajdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))