Suroviny
- bulgur (pšeničný,např. BIO PROBIO) 150 g
- červená řepa (uvařená) 300 g
- vlašské ořechy 60 g
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžíce
- tymián (čerstvý, najemno nakrájený) 1 lžíce
- niva 80 g
- zakysaná smetana
- řeřicha (na ozdobu)
- sůl
Postup přípravy
- Uvařte bulgur podle návodu na obalu.
- Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo.
- Směs promíchejte s bulgurem.
- Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a řeřichou.
Bulgur s červenou řepou, nivou a ořechy 2 Zdroj: PROBIO