S vášní pro jídlo pro Whirpool

Netradiční příloha: Voňavý nadýchaný pilaf z bulguru

Moje hodnocení
12x

Pilaf se může jíst jako hlavní jídlo, ale třeba na Blízkém východě, kde je velmi oblíbený, se podává i jako příloha k dušeným pokrmům z jednoho hrnce. Jeho základ tvoří rýže nebo také bulgur, předvařená nalámaná pšenice. A protože zajímavých příloh není nikdy dost, máme pro vás lahodný, voňavý a přitom snadný recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo. Základ tohoto zdravého bezmasého pilafu připravíte na plotně a o zbytek se postará trouba.

4 porce
60 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mrkev na kostičky a promíchejte.
  2. K zelenině přisypte skořici, uzenou papriku a kurkumu a nechte opéct, aby se rozvinuly všechny vůně.
  3. Opečenou zeleninu s kořením přendejte do zapékací mísy, přidejte bulgur, protlak, zalijte vývarem a vše promíchejte s brusinkami a olivami.
  4. Suroviny v misce lehce osolte, vložte do pekáče a zakryjte víkem, aby se bulgur nepřipekl. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C asi na 30 minut.
  5. Hotový pilaf můžete podávat s nasekanými ořechy a ozdobit petrželkou.

PRIMA TIP: Pokud má vaše trouba parní funkci, určitě ji použijte, pilaf bude úžasně nadýchaný. Některé trouby, třeba Whirlpool W11I OP1 4S2 H vám vše usnadní – díky funkci 6. SMYSL stačí zadat hmotnost pokrmu, v našem případě 150 g, a vybrat typ jídla. Trouba sama nastaví teplotu, dobu pečení a v pravý čas přidá páru. Pilaf pak bude krásně nadýchaný a není potřeba pekáček zakrývat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty