Bulgurový salát s pečeným lilkem a kozím sýrem

Moje hodnocení
4x

I z několika málo surovin se dá vykouzlit pokrm, který bez problému nasytí a především opravdu zachutná. Obzvlášť pokud máte rádi chuť kozího parmazánu. Vyzkoušejte bulgurový salát k obědu nebo večeři.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky.
  2. Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte.
  3. Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem.
  4. Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi.
  5. Nechejte ho stranou.
  6. V další pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje.
  7. Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava a na kolečka nakrájenou cibuli.
  8. Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou.
  9. Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte.
  10. Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku.
  11. Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty