Bulgurový salát s pečeným lilkem a kozím sýrem
Zdroj: se souhlasem Bon Lait
Bulgurový salát s pečeným lilkem a kozím sýrem
Zdroj:
se souhlasem Bon Lait
I z několika málo surovin se dá vykouzlit pokrm, který bez problému nasytí a především opravdu zachutná. Obzvlášť pokud máte rádi chuť kozího parmazánu. Vyzkoušejte bulgurový salát k obědu nebo večeři.
Postup přípravy
-
Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky.
-
Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte.
-
Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem.
-
Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi.
-
Nechejte ho stranou.
-
V další pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje.
-
Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
-
Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou.
-
Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte.
-
Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku.
-
Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Bulgurový salát s pečeným lilkem a kozím sýrem 1
Zdroj: se souhlasem Bon Lait
Bulgurový salát s pečeným lilkem a kozím sýrem 1
Zdroj:
se souhlasem Bon Lait