Suroviny
- bulgur 250 g
- lilek (velký) 1 ks
- anglická slanina 150 g
- jarní cibulka 3 ks
- parmazán (kozí,např. Bon Lait) 150 g
- olivový olej
- pepř (červený)
- sůl
Postup přípravy
- Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky.
- Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte.
- Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem.
- Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi.
- Nechejte ho stranou.
- V další pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje.
- Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
- Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou.
- Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte.
- Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku.
- Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.