Suroviny
- vepřová pečeně 4 plátky
- pepř
- máslo 2 lžíce
- bylinky (bazalka, listová petržel) 1 hrst
- řepkový olej
- klobása (papriková) 100 g
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- bílé víno (suché) 100 ml
- smetana ke šlehání (33%) 50 ml
- červené fazole 150 g
- bílé fazole (velké; sušené předem uvařené) 75 g
- brambory (malé) 400 g
- sladká paprika 1 lžička
- sůl
Postup přípravy:
- Nejprve dejte do trouby péct brambory nakrájené na měsíčky i se slupkou, které zakápněte olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut.
- V pánvi na oleji dokřupava orestujte klobásu nakrájenou na kostičky, přidejte na menší kousky nakrájenou šalotku, česnek na plátky a chvilku restujte.
- Podlijte bílým vínem a nechte provařit. Přilijte smetanu a přidejte červené a bílé fazole a provařte na akorát hustou omáčku.
- Mezitím ve vedlejší pánvi připravte maso: plátky vepřové pečeně osolte, opepřete a v rozehřáté pánvi opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo.
- Po opečení přidejte máslo, stonky bylinek a maso nechte odpočívat pod pokličkou cca 3 minuty.
- Výpek z masa přilijte do omáčky, přidejte nasekané bylinky a je hotovo!