Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky

Vepřové závitky z panenky s prosciuttem, šalvějí a pečeným květákem

Moje hodnocení
4x

Pečení na pečicím papíře chrání zeleninu, aby se nepřichytila k plechu, a zároveň zelenina díky němu krásně zhnědne. Udělejte si tu radost a upečte najednou rovnou dvě panenky. Ze zbylých plátků vepřového masa, bagety a dijonské hořčice se dají připravit báječné sendviče.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřová panenka 750 g
  • ocet (olivový olej) 3 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě mletý pepř)
  • čerstvé šalvějové lístky 14 ks
  • prosciutto, tenké plátky o průměru 10 cm 5 ks
  • květák rozdělený na růžičky 1 hlávka
  • mletá paprika 1 lžička
  • mletá skořice 1 lžička

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Na pečicí plech dejte pečicí papír.
  2. Potřete panenku 1 lžící olivového oleje a důkladně ji osolte a opepřete. Na povrch masa napříč poskládejte 10 čerstvých šalvějových lístků a dokola ho obalte prosciuttem, v případě potřeby i ve více vrstvách. Potřete prosciutto po celém povrchu 1 lžíce olivového oleje a navrch napříč položte zbylé 4 šalvějové lístky. Přendejte panenku na alobal stranou se švem dolů. Okraje alobalu přehněte směrem vzhůru do tvaru misky, aby nevytekla šťáva vzniklá při pečení.
  3. V míse smíchejte květák se zbylou 1,5 lžící olivového oleje, 3 lžičkami soli, paprikou, skořicí a 1 lžičkou pepře. Rozprostřete květák do jedné vrstvy na pečicí plech, ale ponechte místo na panenku. Pečte květák 20 minut, vyndejte pečicí plech z trouby, květák promíchejte, přesuňte na plech maso v alobalu a vraťte plech do trouby. Pečte zhruba 20 minut, dokud květák nezezlátne a nezměkne, ale stále si bude uchovávat svůj tvar a konzistenci, a dokud teploměr zasunutý do nejsilnější části svíčkové nedosáhne teploty 63 °C.
  4. Vyndejte panenku z trouby a nechte ji 10 minut odležet. Nakrájejte ji na 12 mm silné plátky. Ihned podávejte s květákem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky


Přečtěte si také

Recepty