Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku
Zdroj: Na skok v kuchyni
Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku
Zdroj:
Na skok v kuchyni
Máme tu další recept do série rychlých večeří nebo obědů. Na chuť si přijdou fanoušci vepřové panenky a parmazánu. Toto spojení zní možná netradičně, ale maso obalené v sýrovém těstíčku rozhodně stojí za vyzkoušení. Myslíme si, že víkendový oběd už je úplně jasný. :)
Postup přípravy
-
Panenku naporcujte na zhruba 1,5 cm silné plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
-
Do misky vyklepněte vajíčka, přidejte mouku, škrob, dijonskou hořčici a pomocí metly promíchejte.
-
Nakonec přidejte sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidejte trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžete ho zředit trochou mléka.
-
Na pánev dejte lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a nechte ho rozpálit.
-
Maso obalte v těstíčku a osmažte na pánvi z obou stran dozlatova.
-
K masu je ideální bramborová kaše nebo brambory a na másle orestovaná zelenina.
Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku 2
Zdroj: Na skok v kuchyni
Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku 2
Zdroj:
Na skok v kuchyni