Suroviny
- vepřová panenka (očištěná) 400–500 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- dijonská hořčice (např. Maille) 1 lžička
- strouhaný parmazán 50 g
- přepuštěné máslo (nebo řepkový olej)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Panenku naporcujte na zhruba 1,5 cm silné plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
- Do misky vyklepněte vajíčka, přidejte mouku, škrob, dijonskou hořčici a pomocí metly promíchejte.
- Nakonec přidejte sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidejte trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžete ho zředit trochou mléka.
- Na pánev dejte lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a nechte ho rozpálit.
- Maso obalte v těstíčku a osmažte na pánvi z obou stran dozlatova.
- K masu je ideální bramborová kaše nebo brambory a na másle orestovaná zelenina.
Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku 2 Zdroj: Na skok v kuchyni