Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku

Moje hodnocení
5x

Máme tu další recept do série rychlých večeří nebo obědů. Na chuť si přijdou fanoušci vepřové panenky a parmazánu. Toto spojení zní možná netradičně, ale maso obalené v sýrovém těstíčku rozhodně stojí za vyzkoušení. Myslíme si, že víkendový oběd už je úplně jasný. :)

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Panenku naporcujte na zhruba 1,5 cm silné plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
  2. Do misky vyklepněte vajíčka, přidejte mouku, škrob, dijonskou hořčici a pomocí metly promíchejte.
  3. Nakonec přidejte sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidejte trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžete ho zředit trochou mléka.
  4. Na pánev dejte lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a nechte ho rozpálit.
  5. Maso obalte v těstíčku a osmažte na pánvi z obou stran dozlatova.
  6. K masu je ideální bramborová kaše nebo brambory a na másle orestovaná zelenina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty