Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha
Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha
Zdroj:
Na grilu
Panenka je klasika, která nikdy nezklame. Vysušení zabráníte krátkým opečením dorůžova a následným zabalením do alobalu, ve kterém si maso odpočine a tzv. dojde. Malé papričky pimientos de padron nebývají příliš pálivé a poslouží jako vtipný obal na sýr. Ten se lehce rozteče, ale zůstane uvnitř, a tak si v jednom soustě můžete vychutnat delikátní maso, nakouřené papričky a voňavý rozpuštěný sýr. Lahůdka, která rozhodně stojí za váš čas.
Postup přípravy
-
Koření na suchou směs smíchejte dohromady. Panenky očistěte od blan a obalte je ve směsi koření. Vložte je na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a za občasného otáčení grilujte 10 minut. Sundejte je z grilu, zabalte do alobalu a nechte odležet 8–10 minut. Maso můžete také kontrolovat vpichovým teploměrem a sundat z grilu, jakmile na středu dosáhne teploty 65 °C.
-
Než se maso upeče, nakrájejte sýr na hranolky. Papriky z jedné strany podélně nařízněte a do každé vložte špalíček sýra. Vložte na gril nad nepřímé žároviště a grilujte 8–10 minut, dokud sýr nezměkne a nerozpustí se.
-
Jarní cibulky podélně rozřízněte a grilujte 3 minuty. Panenky vybalte z alobalu a nakrájejte na plátky silné zhruba 1,5 cm. Servírujte je s grilovanou cibulkou a plněnými papričkami.
Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha
Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha
Zdroj:
Na grilu