Suroviny
- vepřová panenka 2 ks (po 500 g)
- sýr (sýr Liptov Pološtiepek na gril) 120 g
- zelená paprika (malé zelené papričky pimientos de padron) 18 ks
Suchá kořenicí směs
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- sušená cibule 3 lžičky
- sušený česnek 1 lžička
- mletý kmín 3 lžičky
- fenykl (mletý ) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (černý) 1/2 lžičky
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Koření na suchou směs smíchejte dohromady. Panenky očistěte od blan a obalte je ve směsi koření. Vložte je na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a za občasného otáčení grilujte 10 minut. Sundejte je z grilu, zabalte do alobalu a nechte odležet 8–10 minut. Maso můžete také kontrolovat vpichovým teploměrem a sundat z grilu, jakmile na středu dosáhne teploty 65 °C.
- Než se maso upeče, nakrájejte sýr na hranolky. Papriky z jedné strany podélně nařízněte a do každé vložte špalíček sýra. Vložte na gril nad nepřímé žároviště a grilujte 8–10 minut, dokud sýr nezměkne a nerozpustí se.
- Jarní cibulky podélně rozřízněte a grilujte 3 minuty. Panenky vybalte z alobalu a nakrájejte na plátky silné zhruba 1,5 cm. Servírujte je s grilovanou cibulkou a plněnými papričkami.
Grilovaná vepřová panenka s paprikami se sýrem podle Pohlreicha Zdroj: Na grilu