Nadýchaný velikonoční bochánek s tvarohem

Moje hodnocení
14x

Co by byly Velikonoce bez nadýchaného, dozlatova vypečeného mazance! Tento voňavý bochánek, plný vajec, másla, rozinek a mandlových lupínků byl odjakživa symbolem nového života a hojnosti po dlouhé zimě a půstu. Tradičně se připravuje z kynutého těsta, to však má svá úskalí. Proto jestli chcete raději jistotu, zkuste jej připravit s tvarohem podle Eriky z blogu Kapka medu. Bude vonět po másle a bude vláčný, nadýchaný a lehounce navinulý.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, vanilku, citronovou kůru a prošlehejte. Vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, tvaroh, smetanu, rum a vše důkladně propracujte. Nakonec vmíchejte rozinky nebo brusinky.
  2. Vytvarujte dva bochánky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi. Pečte je asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Využít můžete i automatický program, pokud jej vaše trouba má.

PRIMA TIP: Důležité je během pečení neotvírat dvířka, protože změna teploty by způsobila, že by se mazance ochladily a poklesly.

Mora plná života

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 10 kg mouky. Mohou tak v nové troubě rovnou připravit spoustu dobrot pro své blízké. A při nákupu setu vybraných trub, varných desek a myček mohou navíc získat od 1. 4. 2022 zdarma i kvalitní nádobí v hodnotě 4 999 Kč. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv MORA


Přečtěte si také

Recepty