Velikonoční tipy: čokoláda a mazanec v jednom, směs ořechů nebo čokoládové dobrůtky

Velikonoční oslavy se pomalu blíží, chtělo by to tedy nakoupit zásoby na letošní koledu. Máte osvědčené klasiky, nebo chcete koledníky něčím překvapit? Pročtěte si náš článek se sladkými tipy.

Mazané Velikonoce podle Ajaly

V Ajale si twisty na klasické české sladké pochoutky oblíbili. Není se čemu divit, jsou v tom totiž lahodně dobří. Po triu vánočně laděných čokolád se jim teď zjevily v hledáčku další svátky – Velikonoce. Co k nim patří vedle pomlázky a kraslic? Zlatavý povrch hojně posypaný plátky mandliček, voňavá vláčná nasládlá střídka a kousky rozinek, které se spolu s těstem rozplývají na jazyku… Přesně takovou chuť dostanete i s každým kouskem Ajala Mazance.

Koupíte ji za 135 Kč (45g tabulka). Kromě výběrových kakaových bobů obsahuje nejen rozinky s mandlemi, ale ještě něco navíc. Tajnou ingrediencí je brown butter, hnědé máslo, které milovníci mezinárodní kuchyně mohou znát také jako beurre noisette. Jeho chuť je oříšková, skoro karamelová a voní tak, že byste ho nejraději zařadili na jídelníček úplně ke všemu. Jeho opečené aroma bylo do Mazance jasnou volbou. Jako byste slavili příchod jara u babičky na vesnici.

Ořechová nadílka od Aliky

Přemýšlíte nad originální velikonoční nadílkou a zároveň oceníte její zdravou podobu? Potom budete nadšeni z velikonočního vajíčka v luxusním dárkovém balení, které pro vás přichystala největší česká pražírna ořechů Alika. Pod růžovou skořápkou plechového velikonočního vajíčka najdete směs ořechů s arašídy. Koledníci si tak pochutnají na čerstvě upražených mandlích, arašídech a kešu oříšcích. Směs od značky Alika (200 g) koupíte za 180 Kč.

Velikonoce s Ferrero Rocher

Dodejte velikonočním svátkům špetku elegance a podělte se o radost díky novým zlatým minivajíčkům Ferrero Rocher Golden Eggs. Novinka pod skořápkou ukrývá lahodnou náplň s lískovými oříšky, která vám připomene kouzelné momenty s pralinkami Ferrero Rocher. Vybrat si můžete jednu ze dvou verzí – s mléčnou nebo hořkou čokoládou. Společně se svými blízkými si tak můžete vytvořit spoustu nových velikonočních vzpomínek.

Navíc ani letos na svátky jara nebude chybět oblíbená dutá čokoládová koule Grand Ferrero Rocher s kousky drcených lískových oříšků. Vychutnat si ji můžete v mléčné nebo hořké variantě. Díky elegantnímu balení s mašlí může Grand Ferrero Rocher posloužit také jako dokonalý dárek.

Velikonoční mandle v čokoládě od Steiner & Kovarik

Nasucho pražené mandle z Kalifornie obalené v mléčné čokoládě a nejlepší cejlonské skořici jsou jedním z bestsellerů značky Steiner & Kovarik. Neodolatelná chuť této dokonale vyvážené kombinace vyhrála mezinárodní ocenění Great Taste. Pro letošní velikonoce jsou obarveny 100% přírodními barvami na pestrobarevná velikonoční vajíčka.

Mikrovrstvy té nejlepší čokolády postupně se rozpouštějící na jazyku se mísí s omamnou a jemnou chutí opravdové skořice a křupavé mandle. Koncert, který se vám rozehraje v ústech v momentě, kdy se chuti propojí, je impozantní.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Přebývají vám každý rok po Velikonocích vařená vejce? Videorecept na vajíčkovou pomazánku to jistí

Kompletní recept najdete ZDE

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty