Polévka:
- kuřecí stehno (bez kůže) 4 ks
- olej 2 lžíce
- cibule 2 ks
- mrkev 6 ks
- rozmarýn 3 snítky
- šalvěj 3 snítky
- tymián 3 snítky
- hladká mouka 1 lžíce
- mletý kmín 2 lžičky
- mletý koriandr 2 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- kuřecí vývar 1,5 l
- bílé fazole (máslové z plechovky) 400 g
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
K podávání:
- chléb (křupavý)
Postup přípravy:
- Stehna opečte v hrnci na oleji ze všech stran, vyjměte a dejte stranou. Do stejného hrnce vložte nakrájenou cibuli a restujte 10 minut.
- Poté přidejte nakrájenou mrkev, nasekané lístky bylinek, mouku s kořením a míchejte 1–2 minuty. Následně do hrnce vraťte stehna a přilijte vývar. Promíchejte a přikryté vařte 30 minut.
- Uvařená stehna vyjměte z hrnce, maso nakrájejte a kosti vyhoďte. Obrané maso vložte zpět do polévky spolu s fazolemi, okořeňte a 1–2 minuty prohřívejte.
- Polovinu hotové polévky dejte stranou, zbytek rozmixujte dohladka a obě části poté smíchejte. Polévku podávejte s extra pepřem a křupavým chlebem.
Hledáte tip na další sytou polévku? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty
Nebo vyzkoušejte další kuřecí polévky: