Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- rajčatová passata 500 ml
- cibule 1
- lasagne
- nastrouhaná mozzarella 300 g
Bešamelová omáčka
- máslo 100 g
- mouka 100 g
- plnotučné mléko 100 ml
Postup
Příprava masové směsi
- Na pánvi smícháme mleté maso, rajčatovou passatu a cibuli. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Směs dobře promícháme a orestujeme na středním ohni, dokud maso není hotové.
Příprava bešamelové omáčky
- V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky.
- Postupně přiléváme mléko, neustále mícháme, dokud nezískáme hladkou omáčku.
Sestavení lasagní
- Formu na pečení lehce potřeme bešamelovou omáčkou. Položíme první vrstvu těstovinových plátů. Přidáme vrstvu masové směsi.
- Potřeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Opakujeme vrstvení: lasagne pláty, masová směs, bešamel, sýr.
- Poslední vrstvu tvoří pláty lasagní, potřené bešamelem a posypané sýrem. Pláty není třeba předvařovat.
Pečení
- Troubu předehřejeme na 190 °C. Formu přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut.
- Poté odstraníme alobal a pečeme ještě 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
Autor receptu: Elena Šarifová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!