Těsto
- hladká mouka 350 g
- cukr 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- sušené droždí 1 sáček
- plnotučné mléko 200 ml
- žloutek 2 ks
- máslo 70 g
Pudink
- plnotučné mléko 500 ml
- kukuřičný škrob 30 g
- vanilkový cukr 2 sáčky
- moučkový cukr 50 g
- jahody (čerstvé nebo mražené) 250 g

Postup přípravy
- Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, droždí a dobře promíchejte. Poté vlijte vlažné mléko, ve kterém jste rozšlehali žloutky, a těsto krátce propracujte. Nakonec přimíchejte rozpuštěné máslo a vypracované těsto nechte na teplém místě 2 hodiny kynout.
- Mléko smíchejte se škrobem a za stálého míchání přiveďte k varu. Povařte 2 minuty a odstavte. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do pěny, vmíchejte do mléčné mírně vychladlé směsi a důkladně vymíchejte pudinkový krém.
- Těsto rozválejte na obdélníkový plát silný asi 5 mm a potřete pudinkovou náplní.
- Jahody očistěte a nakrájejte na kousky, rozložte na pudinkovou náplň. Těsto srolujte do rolády, rozkrojte podélně na poloviny a každý pramen stočte do dvou kulatých zapékacích forem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formách a poté nakrájejte na porce.
Vyzkoušejte také borůvkový koláč s pudinkem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Borůvkový koláč s pudinkovým krémem