Suroviny
- kuřecí prsa 2–3 ks
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo 1 lžička
- sušená rajčata 1 lžíce
- olej ze sušených rajčat 1 lžička
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- suché bílé víno 100 ml
- kuřecí vývar
- smetana ke šlehání
- gorgonzola (dolce) 100 g
Připravte kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Z kuřecích prsou odřízni ty laple a ukaž jim Chucka Norrise. Jak to vezmeš paličkou, budeš to mít na sračku. Z obou stran osol a opepři.
- Do pánve ždibec přepuštěnýho másla a olej z nakládaných sušených rajčat. Vyskládej tam ty prsiště a hoď je pěkně do lesku. Ty stripsy budeš dělat kratší dobu, protože jsou menší. Větší kousky tam nech z každý strany o minutu dýl.
- Odlož je stranou a zarestuj cibulku, přihoď česnek a sušený rajčata. Protáhni to pánví a zalej decánkem bílýho. Z vína asi minutku necháš odvařit alkohol a přileješ kuřecí vývar. K tomu minimálně 30% smetanu a přivést k varu.
- Na závěr tam přidej gorgonzolu. To je výrazný italský sýr s modrou plísní. Existuje víc druhů, použij variantu „dolce“. Když ji neseženeš, dej aspoň nějakou dobrou nivu.
- Vrať do pánve prohřát kuřecí plátky, včetně tý šťávy. Nech asi minutu zredukovat. Čapni talíř, šťouchaný brambory s kadeřávkem, masiště a šťávička. Za mě rychlý, dobrý jídlo.

Vyzkoušejte také kuřecí prsa na pažitce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí prsa na pažitce podle Zdeňka Pohlreicha
